17. septembra 2012

Updates&News: The Infernal Devices // Pekelné nástroje


Dnes sa budem venovať tejto sérií patriacej k mojim obľúbeným a to ste sa už dozvedeli asi z názvu. Zistíme, ako autorka postupuje s Mechanickou princeznou, poslednou knihou tejto série, a pozrieme sa aj na fan-made trailer, upresníme si slovenské vydanie a aj na obálku! 

Clockwork Princes / Mechanická princezná
Nedávno sa k záverečnej knihe trilógie The Infernal Devices objavila nádherná obálka. Cassandra na Princeznej intenzívne pracuje a veselo nám dáva knihu ochutnať, aby sme ju chceli ešte viac. Škoda len, že namiesto tohto novembra kniha vyjde až 13. marca 2013 - ak pôjde všetko dobre.
Ukážka
,,Rozmýšľaj, čo povedal predtým Will," dodala Tessa, ,,všetkých hrdinov čaká zlý koniec. A on si nevie predstaviť, prečo by ním niekto chcel byť."

,,Ach." Jemova ruka stlačila jemne tú jej a potom ju postila. ,,Nuž, Will sa na to díva s pohľadu hrdinu, nie? Pre nás ostatných je odpoveď jednoduchá."

,,Je?"

,,Samozrejme." Jeho hlas sa bol teraz takmer šeptom. "Hrdinovia pretrvávajú, lebo ich potrebujeme. Nie kvôli svojim záujmom. Ak Will ... " (zdroj)
Ukážka 2
 Will sa pohol smerom ku dverám, aby sa pripojil k Charlotte. Na polceste sa otočil a vrátil sa nazad k Tesse. ,,Prosím," povedal, ,,kým som s ním, môžeš pre mňa niečo urobiť?"

Tessa sa pozrela hore a stuhla. Bol príliš blízko: všetky línie, tvary, uhly patriace Willovi ju naplnili predstavou a zvuk jeho hlasu jej naplnil uši. ,,Áno, určite," povedala. "Čo to má byť?" (zdroj)
Ďalšie ukážky: |U|U|U|U

Som si istá, že práve teraz si želáte, aby kniha bola dostupná tak veľmi (možno aj viac) ako ja. Už sa jej neviem dočkať. Čo myslíte, ako to nakoniec skončí? Bude Jem zachránený, a ak áno, koho si vyberie Tessa?

The infernal devices na SR

A Slováci sa môžu tešiť! Prvý diel tejto trilógie, Mechanický anjel, je už pripravovaný vydavateľstvom Slovart a predpokladaný dátum vydania je 23. január 2013. Ako sa vám páči obálka? Mne sa na prvý pohľad páčila viac pôvodná obálka, ale teraz, keď tú našu vidím v plnej kráse musím povedať, že je nádherná. Most v pozadí pôsobí zlovestne a anjel je jednoducho dokonalý - úplne vystihuje moju predstavu. Keď tak teraz na tú knihu hľadím, začínam rozmýšľať, že si ju kúpim. Táto séria sa mi páči oveľa viac než Nástroje smrteľníkov.

Ešte na koniec si dáme trailer k Mechanickej princeznej, ktorý je síce fan-made a nie je práve najkvalitnejší, ale celkom sa mi zapáčil a je prvým neoficiálnym (iný som nenašla).



Updates & News je moja rubrika, ak chcete článok okopírovať alebo nejakú jeho časť, prosím, použite zdroj. Je to síce len pár viet, ale dalo mi to dve hodiny práce, nájsť, preložiť a napísať tak, aby to malo hlavu a pätu. Ďakujem.

4 komentáre:

  1. No.... ja fakt neviem, čo budem robiť do marca. Táto kniha bude určite pecková a mám zlý pocit, že na jej konci budem revať.
    Na book trailer som fakt zvedavá. :D Ten, čo vyšiel k CP, som pozerala stále dookola. :D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na trailer dom zvedavá, ale ten čo bol k CP sa mi vôbec nepáčil. Zdal sa mi dosť od veci a vrcholom bola tá časť, kde sa Tessa pálila pri kozube. Knihy sa ani ja neviem dočkať a pevne verím, že T. si nakoniec vyberie Willa. :)

      Odstrániť
  2. vyzerá to dobre 8) ja by som si rada prečítala najprv Nástroje smrteľníkov 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokojne si môžeš prečítať ako prvé TMI, lebo aj vznikli skôr a potom, keď budeš čítať TID všimneš si zopár spojivok, ktoré by si si inak nevšimla. :D Ale v podstate je jedno, čo čítaš prvé.

      Odstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)