25. júla 2013

C.M. Stunich: Real Ugly (Hard Rock Roots #1)

autor: C.M. Stunich
názov: Real Ugly
originálny názov: Real Ugly
séria: Hard Rock Roots
rok vydania: 2013
GoodReads: 4.11 / 694 hodnotení

C.M. Stunich 

Je spisovateľka posadnutá prinášaním čitateľom toho najlepšieho pre čitateľov a pravidelne trápi svoju myseľ, aby prišla s najmenej typickými príbehmi.







Trailer & Obálka

Trailer neexistuje, obálka je v pohode, ale nie je to kúsok, ktorý by ma prinútil prečítať knihu. Prečo som si ju teda prečítala? Čisto zo zvedavosti. A v neposlednom rade, svoju úlohu zohrala aj anotácia.

Moje myšlienky

Toto nie je príbeh pre slabé nátury. V každej druhej vete je "f-word", nadávky od výmyslu sveta aj také s ktorými som sa zatiaľ nestretla, prípadne som nevedela, že vôbec existujú, drogy a celá karavána hudobníkov, čo určite nehrajú sladký pop. Pripravte sa na vstup do spletitého sveta začínajúcej slávy, lásky, nenávisti a závislosti.

Real Ugly je fakticky kniha škaredá. Teda aspoň hrdinovia sú škaredí. Niežeby boli škaredí zvonka, to nie. Znova raz dostaneme pódiového boha a nebezpečnú blondínku. Oni sú otrasný, rozožratí z vnútra. Naomi nie je žiadne neviniatko. Mala ťažké detstvo pokračujúce do ťažkého života. Jediné čo má, je kapela v ktorej hraje a príležitostne spieva. Dostať sa na koncertnú šnúru nie je ľahké, takže ponuku sa nedalo odmietnuť. Horšie je, že hlavnou hviezdou je Turner. Egocentrický, sprostný, nevšímavý, arogantný a s nádherným telom i hlasom. Čo je ešte horšie, už sa stretli... a on si to nepamätá. (bol v alkoholovom opare väčšinu svojho života) Vidíte? Žiadni sladkí hrdinovia. Keďže nie sú milí, dobrí, ich charakter och predurčil na konanie príšerných činov, ktoré určite nechcú vyťahovať na svetlo božie. A nakoniec? Nebudú žiť šťastne až do smrti.

xbeautyqueenx.deviantart.com
Turner Campbell is an asshole.
I f*cking hate him.
But I can't get enough either.
He sings like an angel and f*cks like a devil.
If I could, I'd run away and never look back because to tell you the truth, I think this man might be the death of me.
***
Naomi Knox is a bitch.
I can't f*cking stand her.
But I can't stop thinking about her either.
She looks like an angel and plays like a devil.
If I could, I'd f*ck her good and forget all about her, but to tell you the truth, I think this woman might be my last saving grace.

To, že oni nechcú, aby tie ohavnosti vyšli najavo, neznamená, že sa to nestane. Do cesty sa pripletú ďalšie komplikácie, a navyše, obaja sú k sebe priťahovaní. O láske sa hovoriť nedá, ale chémia funguje.

Real Ugly je skvelá kniha, ak už máte dosť presladených románikov hlavných hrdinov. Ako riešia, že nemôžu byť spolu, alebo by nemali byť spolu. (oni v tom vidia aj nejaký rozdiel. funny.) Naomi a Turner nie sú dokonalí - nadávajú, drogujú a milujú hudbu. Veľmi sa mi páčilo, že autorka si vymyslela aj pesničky, ktorých slová sa mi fakt páčili a nepohrdla by som ich skutočným prevedením. 

9 komentárov:

  1. hmmm, toto vyzerá na konečne niečo odlišné od všetkých tých "utrápených" hrdiniek s ťažkým detstvom okolo ktorých sa točí každý chlap :D Normálne ma to ťahá k tomu, aby som si to prečítala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O tomhle jsem teda ještě neslyšela, to se veřejně přiznám a upřímně se přiznám k tomu, že mě to ani moc neláká. Obálka se mi vůbec nelíbí a to je pro mě vždycky kámen úrazu :D Ale... sto lidí, sto chutí, že jo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa práveže tá obálka páči. :) Ale pravda, sto ľudí, sto chutí. :)

      Odstrániť
  3. Tiež som o knihe ešte nepočula, ale znie to zaujímavo.:O Maybe-to-read.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow, tak toto vyzerá na poriadnu pecku
    Anotácia sa mi neskutočne páči :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Najviac sa mi na obálke páči písmo. A tá anotácia-hlavne časť I can't f*cking stand her.
    But I can't stop thinking about her either. - ju odsúdila na to, že ju neprečítam ani keby ma donútili. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Písmo je super. Zabudla som povedať, že aj vnútro je skvelé - podobným štýlom sú urobené aj nadpisy kapitol. :D

      Odstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)