27. júla 2013

IB: Bookworm Monthly (Jún 2013)

Ja viem, že tento článok za jún pridávam neskoro, ale doteraz sa mi do toho vážne nechcelo. Ibaže som puntičkárka a preto tu musím mať všetky mesiace - nemôžem nejaký len tak preskočiť.

Kniha mesiaca

Ruta Sepetys: Medzi odtieňmi sivej
"srdcervúci príbeh o nádeji"

Nenápadná obálka nádherný príbeh mladej Litovčanky Liny počas a po násilnej deportácii do pracovných táborov na Sibíri. Kniha ma chytila za srdce, úplne ma prevalcovala. Autorke sa podarilo vytvoriť niečo na spôsob Medeného jazdca, preto každému, kto MJ čítal a zamiloval sa doň, odporúčam aj toto.

Jamie McGuire: Krásna katastrofa
"vtipná, romantická a svieža!"

Je to jeden veľký skvost, ktorý si musí každý prečítať. Výborné, hoci extrémne postavy, perfektný príbeh. Strany mi ubiehali svetlenou rýchlosťou, lebo som nebola schopná prestať čítať. Jednoducho som musela vedieť, čo sa stane. A verte mi, koniec bol len čerešničkou na torte.

Prekvapenie mesiaca

Alice Clayton: Wallbanger
Na prečítanie ma nalákala Lyn, ktorej za to som nesmierne vďačná. Veľmi príjemné čítanie, dokonca viac než som očakávala. Síce je to bolo trošku priehľadné, no páčilo sa mi, ako sa hlavné postavy najprv spriateľovali a nie hneď spolu skočili do postele.


C.M. Stunich: Real Ugly (Hard Rock Roots #1)
Toto nie je príbeh pre slabé nátury. V každej druhej vete je "f-word", nadávky od výmyslu sveta, drogy a celá karavána hudobníkov, čo určite nehrajú sladký pop. Pripravte sa na vstup do spletitého sveta začínajúcej slávy, lásky, nenávisti a závislosti. Veľmi sa mi páčilo, že hlavní hrdinovia neboli sladkí, dobrí a priateľskí, ale nepríjemní, zlí, bez charakteru, čo sa zhulili a opili pri každej príležitosti. Dosť bolo hrdiniek, čo sa snažia zabudnúť na "temnú" minulosť, keď ich nechal frajer, teraz je v kurze Naomi, ktorú má fakt temnú minulosť.

Nesklamalo

Laini Taylor: Dni krvi a trblietavých hviezd (Dcéra dymu a kostí #2)
Príbeh sa začína o čosi neskôr, ako skončila predchádzajúca kniha, ale medzera je spätne vyrozprávaná. Páčilo sa mi, že autorka vytvorila niekoľko línií a zvolila veľmi nečakané zvraty. Rozprávanie z dvoch pohľadov bolo tiež vítané. Na druhej strane, vzhľadom na počet strán sa neposunula s dejom príliš dopredu - zaostáva. Jediným mínusom tejto knihy je fakt, že dej je miestami trošku nudný a rozvláčny.

Jeaniene Frost: Nenávist až za hrob (Night Huntress #3)
Pokračovanie posúva dej dopredu. Udialo sa toho dosť, no po obsahovej stránke bola kniha dosť slabá. Zápletka nebola taká dobrá, ako v predchádzajúcich dieloch, i keď našlo sa zopár veľmi svetlých momentov a chvíľ. Niektoré pasáže boli skvelé, iné ma prekvapili. Určite som sa nenudila, no čakala som máličko od hlavnej dejovej línie. Napriek tomuto malému nedostatku, bola kniha stále rovnako vtipná a skvelo sa čítala ako jej predchodkyne.

Pohodové čítanie

Zuzana Golianová: Ako z cukru - Knižôčka obsahuje trinásť poviedok a je autorkinou prvotinovu.  Zobrazenie sa mi páčilo, čítalo sa ľahko, no po tretej poviedke, kde bol chlap starý a žena mladá, som si nebola istá, čo si mám myslieť.

Thomas E. Sniegoski: Padlí anjeli a Leviatan - Pred čítaním tejto knihy som už videla trojdielny film Vojna anjelov, nenadchla ma ani zďaleka tak ako film. Najlepším prvkom bol psík Gabriel. Inak to bola dosť nuda a celý druhý diel Leviatan sa mi zdal len ako zbytočná odbočka. Pre mňa je táto séria rozhodne jedna z tých slabších.


Jessica Sorensen: The Forever of Ella and Micha (The Secret #2) - Mne sa páčilo, ako skončil prvý diel. Pokračovanie nebolo nutné, no autorka sa preň rozhodla. Nijak zvlášť ma nezaujalo a už aj obálka vám napovie, o čo pôjde. Ak ste čítali prvý diel a do druhého sa vám nechce, nevadí - neprichádzate takmer o nič.

Tahereh Mafi: Som roztrieštená - Námet je skvelý, má obrovský potenciál. Dal by sa z neho vymyslieť neuveriteľný príbeh. Ibaže nakoniec to bol priemer a vykradnutie komixov od Marvela.

Niall Leonard: Drvič - Pre zmenu žiadne paranormálno, iba triler, ktorý vás pohltí. Po prečítaní som si povedala. No páni. Takmer som sa ani nezmohla na slovo. Toto si jednoducho musíte prečítať, inak sa nedá.

Sklamanie mesiaca

Rhonda Byrne: Tajomstvo - Posolstvo knihy samo o sebe je veľmi pekné. Myslieť pozitívne je fajn, netreba vždy očakávať katastrofy. Na druhej strane, používať TAJOMSTVO neustále je nemožné!! Nedokážete 24/7 myslieť len na pozitívne veci, predstavovať si len to dobré a kašľať na všetko ostatné. Pretože to by ste podľa TAJOMSTVA mali robiť.


L.J. Smith: Mesačná pieseň (Upírske denníky  #13) - Treba k tomu ešte niečo hovoriť? Táto séria je už dávno mrtvá a toto tu je len autorkin (dokonca ani jej nie, lebo už je to ghost writer) pokus oživiť ju.

James P. Kimmel: Posledný súd - Predstavovala som si niečo úplne iné. Dosť mi prekážalo, že rozprávanie bolo nemastné-neslané, dostať sa k pointe trvalo večnosť a nakoniec som si z knihy aj tak nič neodniesla.

Prepadák mesiaca

Ali Cronin: Nikdy nehovor navždy
Stretnú sa na dovolenke, prežijú pár krásnych chvíľ až prichádza čas lúčenia a slová zavolám ti. Letná dovolenková aférka z pohľadu chlapca a dievčaťa. Aktuálna téma. Spracovanie mizerné. Fajn. mizerné je prehnané. Lepšie bude povedať dostala som dobrý príbeh s príšernou hlavnou hrdinkou. Čakala som vtipný príbeh o láske, plný romantiky a padajúcich hviezd. Niečo svieže, milé a oddychové. Dostala som to tak pol-na-pol. Začiatok a zápletka boli výstižné a zaujali. Ako celok bol tento príbeh príjemný. Sklamala ma len Sára a to nie iba trošku, ale poriadne. Nedokázala som stráviť jej nekonečné tirády o Joeovi a jej prístup k ich vzťahu. Rovnako mi prekážali jej rozhodnutia často totálne nepremyslené kričiace zúfalstvom a naivitou. Mierna úprava jej charakteru by všetkému pomohla.

7 komentárov:

  1. Som veľmi rada že si Krásnu katastrofu tak pekne zaradila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. noo to Ako z cukru ma tiež trošku zaskočilo tým vekovým rozdielom.. ale aspoň tam neboli všade super fešní, bohatí chlapi ale normálni ľudia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, máš pravdu, boli tam skutočné situácie, no ten vekový rozdiel mi po treťom raze začal prekážať.

      Odstrániť
  3. Krásna katastrofa a night huntresss boli najlepšie. Dcéru dymu 2 bola podľa mňa prepadák.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. musíš priznať, že dcéra nebola taká zlá, len sa nečíta tak ľahko. :D

      Odstrániť
  4. Medzi odtieňmi sivej si rozhodne prečítam, názor na Som roztrieštenú zdieľam s tebou a Nikdy nehovor navždy je aj podľa mňa prepadák :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)