23. júla 2013

Info: Úryvok Enders, GIVEAWAY a niečo málo o obálkach


Toto je prakticky mŕtva rubrika. Niežeby sa to o nej dalo povedať vzhľadom na to, že je v nej až jeden príspevok. No nič, teraz som našla niečo, čo ma zaujalo, tak sa o to s vami všetkými podelím.

Prejdime k veci: dnes sa budeme baviť o Lisse Priceovej a jej sérii Banka tiel.
Väčšina z vás ju pozná. Prvý diel vyšiel vo vydavateľstve Fortuna Libri pod názvom Darcovia (v Čechách - Mladší). Rozhodla som sa o tom napísať článok najmä preto, že som si pekne rolovala knihy čakajúce na obálku a čo na mňa vyskočilo? Červeno-oranžové čudo. Skoro som spadla zo stoličky! A keď som si klikla na edície, dokonca som našla niektoré, čo by už mali byť vydané. Čože? Ale pekne poporiadku.

To, čo máte možnosť vidieť (červeno-oranžové čudo!!), je nový obal oboch kníh vytvorený na počesť opätovného vydania. Okrem farebného ladenia, ktoré mi pripomína pop-art, je toto vydanie ešte niečím zvláštne. Prvá kniha, Starters, obsahuje úplne nový krátky príbeh, ktorý predtým ešte nikdy neuzrel svetlo sveta s názvom ,,Portrait of a Spore".

Toto je fakt, ktorý ma zaujal primárne. Sekundárne som sa teda dopracovala aj k úryvku z knihy Enders, ktorý bol zverejnení spolu s novými obalmi ako ochutnávka. (Len či potom vydržíme čakať.)


A keďže je Lissa teraz neskutočne dobre naladená a vytešuje sa z nového imidžu, tak chce potešiť aj svojich fanúšikov a rozhodla sa dať všetkým GIVEAWAY - vyberie z komentárov pod úryvkom jedného šťastlivca, ktorý získa kópiu v novom štýle a pridáva k tomu aj 20 dolárovú poukážku. Najlepšie na tom je, že je to medzinárodné, takže sa pokojne môžeme zapojiť aj my. A nakoniec, výherca bude vyhlásený v piatok.

Ešte pred niekoľkými variáciami obálok tejto knihy, by som rada podotkla, že kniha má vyjsť 7. JANUÁRA 2013, preto nechápem, že niektoré vydavateľstvá v Nemecku, Francúzsku alebo Taliansku sa tvária, že knihu vydali, ale budiž. (Kniha ešte vydaná nie je. Nedá sa zohnať ani na BD - iba ako pre-order a to aj v nemeckom jazyku, ani na Amazone). No ale tie sľubované obálky:

Nemecko
Neviem, ako vám, ale toto sa mi veľmi nepozdáva.
Kniha vyjde vo viacerých vydavateľstvá,
ale iba s týmto vyriantom.

Francúzsko
Oveľa krajšia obálka,
túto by som pokojne privítala aj na Slovensku


Taliansko
Najkrajšia obálka zo všetkých.
Brala by som ju všetkými desiatimi.

10 komentárov:

  1. Tá posledná je fakt krásna, ale do edície sa mi hodí tá francúzska. Keby trochu vylepšili toho uja, tak by to bolo ešte lepšie 8P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mě by zajímalo, jestli u nás bude ta poslední nebo předposlední, protože jsou obě v podobném stylu, jaký máme u Mladších. Jedničku mám doma a na dvojku se nesmírně těším!
    Ale ty nový obálky se mi moc nelíbí, jsou moc hippie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa tiež na prvý pohľad neoslovili, ale musím sa priznať, že sa mi celkom zapáčili. :)

      Odstrániť
  3. Súhlasím s E_V_E... Uvidíme čo teda u nás vymyslia.:D Ukážku radšej ani čítať nejdem.:D Teraz čakám trpezlivo, na čo to meniť.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tá talianska je naozaj krásna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na Goodreads nějakou dobu visela tahle: http://english.books.ch/annot/4B56696D677C7C33333139353339307C7C434F50.jpg?sq=2
    Ta by docela seděla, mám pocit... :)
    Ty nové barevné obálky jsou divné... :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj tá sa mi páči. Ibaže tie postavy by mohli byť trošku realistickejšie vytvorené. Takto mi pripomínajú tých pajkov, ktorých používal televízny program Rekordy živočíšnej ríše. :D

      Odstrániť
  6. Súhlasím, talianska je najkrajšia. Francúzska vyzerá ako obal na nejakú knihu o počítačoch. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možnože vyzerá, ale aj prvý diel má obálku v podobnom duchu. :)

      Odstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)