26. júla 2013

Sophie Kinsella: I've Got Your Number

autor: Sophie Kinsella
názov: I've Got Your Number
originálny názov: I've Got Your Number
séria: -
rok vydania: 2011
GoodReads: 3.91 / 52,324 hodnotenia

Sophie Kinsella

Autorkiné skutočné meno je Madeleine Wickham a Sophie Kinsella je iba pseudonym. Vyštudovala Oxford, pracovala vo finančníctve než začala písať. Je autorkou série o shoppaholičke Becky Bloomwood. Jej sestra, Gemma Townley, sa tiež venuje písaniu.

Poppy Wyatt has never felt luckier. She is about to marry her ideal man, Magnus Tavish, but in one afternoon her “happily ever after” begins to fall apart. Not only has she lost her engagement ring in a hotel fire drill but in the panic that follows, her phone is stolen. As she paces shakily around the lobby, she spots an abandoned phone in a trash can. Finders keepers! Now she can leave a number for the hotel to contact her when they find her ring. Perfect! Well, perfect except that the phone’s owner, businessman Sam Roxton, doesn’t agree. He wants his phone back and doesn’t appreciate Poppy reading his messages and wading into his personal life. What ensues is a hilarious and unpredictable turn of events as Poppy and Sam increasingly upend each other’s lives through emails and text messages. As Poppy juggles wedding preparations, mysterious phone calls, and hiding her left hand from Magnus and his parents . . . she soon realizes that she is in for the biggest surprise of her life.

Trailer & Obálka

Obálka sa nepodobá na žiadnu inú. Zaujme štýl správ aj kombinácia farieb. Ja nie som veľmi na takéto siluety, ale v tomto prípade sa mi to veľmi páči.


Moje myšlienky

Všetko sa začne strateným snubným prsteňom. Jedinú vec, ktorú Poppy nemala nikdy stratiť. K stratenému prsteňu sa pridá mobil.  Poppy odcudzenie svojho telefónu vyrieši netradične - vytiahne náhodný mobil, ktorý nájde v odpadkovom koši. Ibaže tento telefón má majiteľa - zaneprázdneného Sama. Podarí sa jej ho predvedčiť, aby jej ho na chvíľu ponechal, iba kým sa nenájde jej prsteň. Kolotoč problémov, vtipných situácií či nedorozumení sa môže začať.

Dolly-chan.deviantart.com
Nikdy som nerozmýšľala, aké by to bolo deliť sa s niekým o mobil. O SMS-ky, MMS-ky, telefonáty prípadne e-mail a ich prílohy. Poppy a Sam sa o ne delia. Z toho vyplynie najviac úsmevných momentov, keď Poppy vezme Samov život do vlastných rúk a pekne mu ho zamotá. Je to milá hrdinka, zo zásady sa s nikým neháda. Niehoho ako je ona si ani neviem predstaviť. Magnus, Poppyin snúbenec bol suchár - na môj vkus určite. No a potom tu bol Sam. Vyťažený businessman.

Sophiina kniha ponúka okrem problémov pred svadbou a mierneho trojuholníka, ktorý mi na prekvapenie vôbec neprekážal obsahovala aj solídnu zápletku. Páčilo sa mi, ako sa všetko navzájom dopĺňalo. Vtipné monológy sa čítali veľmi príjemne a stránky ubiehali rýchlo. Čo sa mi nepáčilo, boli poznámky pod čiarou. Vôbec mi nechýbali, tak som ich jednoducho vynechávala.

I've Got Your Number je naozaj výborné oddychové čítanie. Síce som sa do neho nedokázala ponoriť, tak veľmi ako väčšina z vás, ale naozaj ma bavilo a dobre som sa zasmiala.

7 komentárov:

  1. K Sophii jsem se dostala jako slepej k brýlím. Když jsem byla jednou na dovolené došli mi knížky na čtení a tak jsem váhavě oslovila sousedku, kterou jsem viděla hodně číst a ta mi postrčila právě paní/slečnu Kinsellovou. Skvělé odpočinkové čtení to bylo a od té doby si říkám, že se k ní někdy vrátím a něco si přečtu od ní, ale vždycky na to tak nějak zapomenu. Tohle se mi ale hodně líbí :) Nevíš, jestli to má i český překlad? Asi ne, co? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ( a jo, má, akorát to nemá tak hezkou obálku :D)

      Odstrániť
    2. Práve som si ju pozrela a úprimne, mne sa páči vaša česká oveľa viac než pôvodná. :)

      Odstrániť
  2. Mne sa zase zdá, že celá tá zápletka je nejaká blbá. Ale možno sa mi to fakt len zdá :) Nechcem však dopredu odsudzovať a robiť unáhlené závery, keďže som od tejto autorky ešte nič nečítala. Ale hádam to niekedy napravím...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bolo to trošku chaotické a posplietané dokopy, ale to sa mi práve páčilo. :)

      Odstrániť
  3. Pekná obálka aj dej vyzerá zaujímavo. Keď budem mať čas, určite si to prečítam. Len neviem, kedy to bude. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sophie zbožňujem, ale túto knižku som ešte nečítala. Onedlho musím zmeniť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)