29. septembra 2013

After one week

Všetkým prajem nádhernú nedeľu!


Ozývam sa, aby Vás náhodou nenapadlo, že som zomrela. Ešte žijem. Ešte. Škola stojí, učenia je hora, nič nestíham, nič sa mi nechce a za celý tento týždeň som akurát tak prečítala Godota, čo je, mimochodom, pekná somarina. A áno, včera večer sa mi podarilo postúpiť v Brosingrovi asi o dve kapitoly. Žila som v tom, že je len pol jedenástej a akosi som sa spamätala až pol dvanástej. Pekne. Aspoňže dneska nebola škola. Niežeby to niečo pomohlo, celé poobedie som strávila s fyzikou.

Inak, viete, čo mi napadlo? Ako je to možné, že tie naše hrdinky väčšinou chodia na strednú či vysokú školu a nijak zvlášť sa nepripravujú? No nakoniec sa vždy dozvieme, ako perfektne zvládli skúšky. Ja mať ich hlavu, tak skáčem od radosti a nemusím sa drviť do školy. Posledné štyri dni pracovného týždňa som padala od únavy. A áno, viem, že posledné štyri dni v pracovnom týždni je od utorka.

by c0baltjuce.deviantart.com
Okrem takých tých bežných písomiek a testíkov, ktoré mám ako inak každý deň, viete čo je nové v tej mojej školičke? Aj všeobecne u maturantov. Maturanti neraďte nematurantom!! Vypisovali sme prihlášky na ústnu maturitu, ktorá sa nachádza v našej ďalekej - možno nie až tak ďalekej - budúcnosti. Ale vážne, aký má zmysel prihlasovať sa na ústnu maturitu, keď sa jej nemôžem nezúčastniť? Nerozumiem načo je to dobré. No proste sme to museli vypisovať a to bola celkom sranda, lebo od nás ešte zopár ľudí netušilo, že z čoho sa to vlastne na tú matúru chystajú. A zopár sa ich rozhodlo aj pre dobrovoľný piaty predmet. Nechápem...

Teraz trošku z iného súdka, nechajme školu školou - všimli ste si ten obrázok? na prvý pohľad sa mi zapáčil - mám šaty na stužkovú! Niektorí z Vás to už vedia, ale pre istotu to zopakujem. Mám vínovočervené, až po zem dlhé šaty na stužkovú. Prekvapivo, výber mi netrval dlho, našla som ich rýchlo. Padli mi do oka a už bola ruka v rukáve. Niektoré dievčence chodia celé týždne a nič nenechádzajú. Čo sa týka fotky, možno bude, ale až po stužkovej, lebo šaty sú z požičovne a momentálne ich nemám doma. (ako by som mohla, keď sú v požičovni?)

Ďalšou vecou novou na mojom blogu je design. Verím, že sa Vám páči. Trvalo mi večnosť, kým som ho správne nastavila a to ešte nie sú všetky podkategórie menu funkčné. Napríklad ten archív recenzií. Recenzie funkčné, jednohubky funkčné, série funkčné hoci neaktualizované, no zaradenie pokrivkáva a netuším, kedy bude spojazdnené.

No a nakoniec mám pre Vás bazár kníh. Niektoré mi stoja na poličke a rada by som sa ich dala do milujúcejšieho prostredia. Takže tento z tohto zoznamu môžete vyberať, ak by sa Vám niečo zapáčilo a dať mi vedieť na email: incredible.books@azet.sk; k cene si pripočítajte poštovné. Nehnevajte sa, že foto chýba, ale fakticky sa mi to nechcelo fotiť. Môžete mi veriť, že knihy sú v perfektom stave ako u každého knihomoľa. :-) A toto sa určite vyskytne aj samostatnom článku, ale práve teraz nemám síl na písanie ešte jedného. Sľubovaný zoznam:

všetko za 5 eur:
Lissa Price: Banka tiel - Darcovia
Amanda Hocking: Dedička
Francine Rivers: Dieťa zmierenia
Marta Gergelyová: Most nad riekou Liffey
Karen Kingsbury: Medzi nebom a morom
Niall Leonard: Drvič
Lauren DeStefano: Pasca

Už ma nič nenapadá, ale v pripravovanom článku sa tomu povenujem obšírnejšie, dúfajme, že aj s fotkami a mám pre Vás schované aj nejaké učebnice! ;) 

Prajem Vám ešte pekný zvyšok víkendu a týždeň plný úspechov. 

11 komentárov:

  1. Čo sa ti dievča z minulosti nepáčilo? Mne áno :)
    Ani nevrav. Mne tiež odchádzajú sily na učenie a to sme iba na začiatku šk. roka. Tie semináre v kombinácii s normálnymi hodinami mi dajú zabrať :D
    Pekný design, niečo nové, no mne sa viac páčil ten starý (iba môj názor) Som rada, že si sa ozvala ako-čo. Obrázok je perfektné výstižný, asi tak nejak sa cítim aj ja :D
    Ja ti prajem skôr dobrý štart do budúceho týždňa, lebo to asi potrebuješ viac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa Dievča vôbec nepáčilo. Takmer som to ani nedočítala a keď už, tak som bola z toho konca trošku mimo. Nič pre mňa.

      Hej, sily ubúdajú. A rýchlym tempom, ale určite to zvládneme. Ja si viem predstaviť, aké to máš teraz ty. My sme to tak mali minulý rok a nebola to žiadna výhra, jedine to bolo dobré, že sme si trošku nadbehli na tento rok. :-)

      Odstrániť
    2. Asi to nie je také hrozné, keď stíhame popri tom aj čítať :D

      Odstrániť
  2. Zase post a la nič nestíham? :D Ale s tými hrdinkami súhlasím, majú asi mozgy ako Einstein. :) Zase sa chváliš so šatami? Hrôza. :D Ale máš s čím, lebo sú pekné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne teraz v sobotu začínajú prenášky na VŠ, tak som celá vystresovaná, ako to celé vlastne bude :) Pamätám sa, že aj z matury som mala strach a nakoniec to bolo celé na smiech. Predstavovala som si, že to bude niečo vážnejšie a výnimočnejšie, ale mala som z toho úplne opačný dojem. Neviem to nijako konkretizovať, ale tak som to cítila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa ľahko povie tým, čo už majú po funuse. :-) Ja som zatiaľ v štádiu popierania, vlastne si to ani nijak špecificky neuvedomujem, to až potom to na mňa všetko doľahne.

      Odstrániť
  4. Aj ja musím vypísať prihlášku na ing stupeň do februára, pričom som ešte nezoštátnicovala Bc. proste toto nechápem aký zmysel má 8D
    Takisto ma naštvalo, že som si musela vybrať vš už vo februári, kebyže sa to robí až po alebo tesne pred maturitou, tak by som si vybrala u niečo úplne iné, čo by ma bavilo. - proste školský systém SR 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vôbec som netušila, že aj na VŠ sa budem musieť hlásiť tak skoro. Nechce sa mi nad tým premýšľať. Panenka skákavá, ja nechcem.... :D

      Odstrániť
  5. Dobrovolný pátý předmět? Já začala zpracovávat otázky z těch svých tří (protože s matikou momentálně dlouhodobě nemluvím, tak jen tří) a už mi z toho jde hlava kolem. Ehm. Obrázek je super! Design taky, jak to všichni děláte, že je takový... profesionální? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty máš aspoň tie maturitné otázky, my ani to nemáme. Načo by nám boli? My sa pekne naučíme všetko v učebniciach, zošitoch atď. Veď maturita je v podstate písomka a na písomky sa otázky predsa nedávajú. Ale mohli by nám niečo také dať, aspoň by som mala lepší pocit z prípravy.

      Som rada, že sa ti design páči. Ja som ho nerobila sama, našla som si ho na stránke s designami a potom som sa morila s jeho nastavovaním. Ale s výsledkom som spokojná. Už som chcela zmenu a ja si len ťažko niečo vyberiem - som prieberčivá. To bol jediný, čo sa mi naozaj páčil spomedzi niekoľkých stovák. :D

      Odstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)