18. januára 2014

Re-design COMPLETED!

Čaute, všetci. :-)

Dneska to bude rýchlovka, lebo sa učím. Len som Vám chcela zvestovať, že po dvoch týždňoch neprítomnosti a neaktivity som stále tu. Dôvodom je škola, čo už však ďalej rozvádzať nebudem. 

Počas obdobia "preč", keď nič nepribúdalo, u mňa vyvrcholilo štádium nespokojnosti s blogom. Na kratučkú chvíľočku som ho dokonca chcela zrušiť a začať od nuly. To viete, Incredible Books a moja maličkosť bude onedlho oslavovať dva roky s Vami, tu na blogspote. Typický blíženec jednoducho potrebuje zmenu. Chcela som zmeniť adresu blogu, menovky, design spôsob písania recenzií. Všetko. Potom som si uvedomila, koľko má už tento blog nasledovateľov cez GFC aj cez FB a snáď sa dostal aj trošku do povedomia ľuďom - dala som doň dva roky času a práce. Už dávno nie je maličký ani začínajúci a má čosi za sebou. Uvedomila som si, že zmeniť adresu by bola hlúposť. Napriek tomu, som stále potrebovala zmeniť aspoň niečo. 

Začala som sa rozhliadať po inom dizajne, no ani jeden jediný sa mi nepáčil. Už som nechcela už nič zložité, a tak som dospela k názoru, že sama si budem vedieť spraviť najlepší. Taký, aký mi bude po chuti. Záhlavie som mala hotové relatívne rýchlo. (Aj keď to, čo vidíte je tretia verzia.) Dátum som umiestnila do stredu ľahučko, takisto aj nadpisy v menu. Väčší problém nastal pri nastavovaní titulku článku, ktorý mi dal zabrať. Zabijak však nastal, až pri konečnom nastavení nadpisov v článkoch, dnes už vyzerajúcich takto:

Nadpis

Z akéhosi dôvodu som nemohla CSS kód prinúť robiť, čo som chcela, čiže knižôčka mi zasahovala do obalov kníh (doteraz som používala tento druh nadpisu na meno autora). Týmto sa chcem poďakovať Lii Crystal za pomoc, pri manuálnom menení tejto drobnosti a síce... osobitnom prepisovaní každého jedného článku. Našťastie ich nebolo až tak veľa... Myslím.

Ďalej si môžete všimnúť nový button a komu sa chce preklikať stránkovým menu, tak aj tam nastali mierne zmeny. Zmenu som potrebovala až tak veľmi, že som tento design zverejnila aj napriek jeho malým nedostatkom, ktoré ešte časom doladím - pätu článku, nadpisy v bočných boxoch a možno aj nejaké iné drobnosti.

Nakoniec sa ospravedlňujem všetkým blogom, lebo na nich v poslednom čase nechodím a nepíšem komentáre. To ma fakt mrzí, ale inak sa momentálne nedá. Po prijímačkách sa to zlepší. Sľubujem. ;)

Prajem Vám príjemný zvyšok víkendu.

13 komentárov:

  1. Jéj, je super. Fakt sa ti podaril :) A ani ja posledný čas veľmi nestíham, ale to je len kvôli zvyčajným polročným uzatváraniam známok :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to tu úplne úžasne, vážne, super zmena.:) A good luck s učením, hádam sa zase niekedy ozveš.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Páno, to se ti povedlo, moc moc pěkný design :)) Jednoduchý, hezký, přehledný. Hodně štěstí s učením, já jsem na tom teď stejně, sedím ve škole, přijdu domů, usínám nad učením... Asi jsem to někdy v prosinci zakřikla :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fakt nádherný dizajn :) Nie príliš prehnaný, to sa mi páči :) Držím palce s prijímačkami, ale uvidíš, nebude to také hrozné, ako sa to zdá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nemáš za čo, rada som pomohla. Dizajn je veľmi pekný, veď aj musí byť pri tom čase, čo si nad ním strávila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásny design, páčia sa mi jeho farby... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi pekné. :) Tiež som mala problémy s mojím vzhľadom na blogu - stále som ho menila až kým som konečne nevytvorila ten pravý. Teraz sa už na svojom blogu cítim ako doma. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dobre, že si sa napokon rozhodla tak, ako si sa rozhodla, pretože by bola veľká škoda nechať tento blog a vytvárať si nový :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)