18. júna 2014

Little more about Simone´s future

Už je to tak. Koniec. Skončila som. Mám po maturite, ako všetci viete a dnes sa mi začína leto - pretože - podržte sa - mám aj po prijímačkách. Jednoducho sa všetko skončilo, vyčerpávajúce vysedávanie pri testovniciach, učebniciach, plač, krik, zúfalstvo, apatia. Všetko je za mnou.

SOM PRIJATÁ DO BRNA NA VŠEOBECNÉ LEKÁRSTVO.

Neuveriteľné. Vôbec som nepredpokladala, že by som sa tam reálne mohla dostať. Keď som si včera prečítala verdikt přijat(a), nemohla som uveriť, že je to naozaj tak. Od včerajška som to skontrolovala už aspoň desaťkrát, našťastie stále s rovnakým výsledkom. Čiže si môžem užívať leto - môžem čítať, ponavštevovať kamarátky, starých rodičov, pozerať seriály, znova začať cvičiť - a čo je najdôležitejšie - mám pred sebou len relax.Viem, čo ma čaká, viem, kam povedú moje kroky v septembri a s výsledkom štvrtého ročníka som nadmieru spokojná, lebo učenie sa vyplatilo. 

Práve som vymazala odsek plný výlevov, ktoré nechcete počuť a nemajú s týmto článkom veľa spoločného. Resp. to boli moje postrehy o tom, ako to celé u nás funguje a nie je to bohviečo. Možno o tom urobím samostatný článok, ak sa mi bude chcieť. Niečo v zmysle: návod, ako sa dostať na medicínu... Faktom však je, že existuje iba jedna prísada: ak vám srdce piští po Košiciach či Bratislave a neviete tie ich testovnice naspamäť, tak môžete zabudnúť na prijatie. Lebo keď tam nabehnú ľudia, ktorí to skúšajú - podržte sa - PIATYkrát, tak sa nečudujte, že majú 800 bodov z 800, a tí čo majú ďalšie štyri predmety v škole okrem chémie a bioly sa na nich nemôžu hrabať. No čo, u nás je to už raz tak. Ja som vďačná za slovíčko prijatá v sekcii e-prihlášky. 

PS: Budú súťaže. Aj pre Čechov, keďže sa tam v septembri presťahujem a nebudem musieť riešiť medzinárodné poštovné. ;)

13 komentárov:

  1. Úžasné! Gratuluju! Doufám, že i mně se to za dva roky podaří. :) Jenom jsem se chtěla zeptat, jestli třeba nebudeš mít problém s češtinou, protože já nevím jak bych dala studium na Slovensku. Sice rozumím, ale psát slovensky nebo moc mluvit je pro mě dost těžké. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď to zvládli iní, tak to snáď zvládnem aj ja. A pokiaľ viem, tak je možné sa dohodnúť s profesormi na písaní prác v slovenčine. :)

      Odstrániť
  2. Gratulujeeem.:) Riadne si ten veget teraz uži.:3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gratulujem :)
    Budeš tam na internáte či budeš mať nejaký byt?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak to je opravdu úžasné, vím jak je těžké se tam dostat (ne, že bych to sama zkoušela). Fakt moc a moc gratuluji a moc a moc přeji! Užij si léto plnými doušky, zasloužíš si to! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Wow, to gratulujem! Kamarátka tam chodí už druhý rok a len si pochvaľuje, len keby toho učenia bolo menej :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Už máš relax, ale stavím sa, že po dvoch týždňoch sa budeš nudiť. Samozrejme, gratulujem, výšku dáš ako nič. :)
    Fashion Happenss

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)