12. septembra 2014

Little about Simone:

Čauko bookaholici!

Zdravým všetkých školou povinných študentov, ktorý už dva týždne chodia do školy. V pondelok sa k vám pridám ... konkrétne už o 7:30 na prednáške z biofyziky. Ako už všetci viete, dostala som sa na školu v Brne, kam zajtra smerujem, aby som sa ubytovala na priváte...

... a že ten privát je dlhá story. Najprv som chcela bývať na internáte s jednou kamoškou. Izieb však bolo veľmi málo a študentov veľmi veľa - akosi ma systém vykopol z lôžka, ktoré som si rezervovala a tak som si musela vybrať iné. To iné nebolo mojou prvou voľbou, preto keď prišla druhá kamoška s intrákom hneď som súhlasila a po zhliadnutí fotiek bytu som bola úplne nadšená. Čiže zajtra sa nasťahujem a v nedeľu omrknem terén (a obchody s jedlom, aby som neumrela od hladu. hoci s mojimi skúsenosťami s varením by som sa hladovania mala obávať. vďaka Bohu za jedálne.). 

Rozvrhom Vás nudiť nebudem, len poviem, že piatok mám voľno. No nie je to krásne?

Moje rady pred sťahovaním:
1. Vybaviť všetky návštevy lekára. Zohnať si všetky lieky, ktoré by ste mohli potrebovať.

2. A určite vám neodporúčam kupovať notebook týždeň dopredu (ako ja) v prípade, že by ste ho potrebovali vrátiť (ako ja), lebo ste si zabudli v obchode skontrolovať, či obsahuje DVD mechaniku (ako ja) a ešte k tomu si tam aj nainštalovať programy (ako ja snáď už ani netreba dodávať).

3. Zoznam vecí a tým nemyslím len oblečenia je celkov vhodné napísať, aby sa na niečo nezabudlo. Pri strkaní vecí do kufrov a do auta to aj tak ešte okrešete, čo je snáď jasné. Ak sa ubytovávate s niekým koho poznáte (aj nepoznáte) dajte sa dokopy a dohodnite sa, čo kto prinesie. Naozaj vám netreba dve žehličky, dve kulmy, dva fény a podobne. Informujte sa v akom stave je kuchyňa a čo treba doniesť (a čo nenosiť).

4. Sledujte si vysokoškolský e-mail. Nikdy neviete, kedy Vám prídu informácie o ebole. A nie, nežartujem.

5. Odporúčam vlastné periny. ;) (Na priváte vám ich nedajú a v internáte... no nejaké vám pravdepodobne dajú, ale viete kto v nich spal pred vami?)

A ešte info o IB. Takže... vysoká škola nie je základná a ani stredná. Preto som si pre Vás pripravila už prednastavené články, ktoré sa budú zverejňovať každý piatok o 13.00. Sú to hlavne recenzie na knihy, ktoré som prečítala v lete, ale aj nejaké tematické články a možno aj nejaké meme skôr však na spôsob TMI. Budem sa naozaj snažiť navštevovať vás všetkých, ibaže na 100% si nemôžem byť istá. Tak a teraz už naozaj končím, zatiaľ sa majte krásne a držte mi palce. :)

PS: Dobre, že som stihla dopozerať True Blood (nezdá sa vám, že táto posledná séria bola otrasná? totálne ma nebavila, som rada, že už je absolútny koniec), Teen Wolf (ach, Derek to nakonci zabil) a pustila som sa do Vikingov, tak snáď ich ešte dám, do toho pondelka, nemajú až tak veľa dielov. :)

btw: Práve som celé doobeda upravovala prednášku z formy power pointovej prezentácie (81 slide-ov) do formátu doc (25 strán). Mám si to ,,pozrieť" do pondelka, aby som vedela o čom sa tam rozpráva. Vidíte, keď sa rozhodnete pre medicínu, tak na prednášky chodíte naučení (minimálne to, čo vám uvádzajú v sylabe ako ,,potrebné znalosti pre správne pochopenie".)

20 komentárov:

  1. Tak já držím palce, ať všechno zvládneš co nejlépe, ať doma nic nezapomeneš, a hlavně - ať se ti v Brně líbí! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Držím palce. Ja sa našťastie nikam nesťahujem, ale budem dochádzať. A v piatok mám tiež voľno! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. :) Ja trocha ľutujem, že som sa nedostala do Košíc, to by som mala naskok, ale tak čo už. A voľné piatky sú super!! :)

      Odstrániť
  3. Tak to tě vítám v naší krásný metropoli, snad se ti tu bude líbit ;)
    Jinak já se přidávám s jednou postěhovací radou, která je specifická právě pro Brno. Až si budete zařizovat šalinkartu (pěšky nejspíš chodit nebudete), tak nechoďte na Hlavák. Z nějakýho nepochopitelnýho důvodu si to tam zařizujou všichni a fronty jsou tam často na několik hodin. Poboček je po Brně spousta.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za radu. Využila som ju a kartu som mala za 10 inút na Mendláku. :)

      Odstrániť
  4. Držím palčeky! :) Mňa čaká niečo podobné na budúci rok a už vidím, že budem vystresovaná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niet sa prečo stresovať. Dajak bolo dajak bude. :) (ale pred maturou a prijímačkami mi tiež nebolo všetko jedno)

      Odstrániť
  5. To o ebole si zabila. Fakt už nemajú čo robiť, keď toto posielajú. Vieš, že ti prajem len to najlepšie v Brne. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Držím palce! Pevne verím, že ťa to bude baviť, pretože nie je nič horšie ako výška, ktorá ťa nebaví a v ktorej trpíš :D Škoda, že na intrák nejdeš, je to super skúsenosť. Ja som bola už druhým rokom a stále ma študenti prekvapia akí sú kreatívni keď ide o zábavu. Hlavne som zbožňovala, keď som mala otvorené okno v noci a zobudila som sa na to, že niekto kričal "Ježiško, prídi!" Ale zase, kamoška je na medine v Brne tiež a tiež bola od začiatku na privát a pochvaľovala si, pretože mala strašne veľa učenia a na intráku by to nezvládala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéééé. Mikuláš a Ježíško. :)) Tak tu (na priváte) nikto nekričí, ale aspoň sa delíme o kúpeľňu len 4. Čo ma teší, lebo žiadne vlasy odnikadiaľ veľmi ťahať nechcem. :D

      Odstrániť
  7. Já se taky přidám s přáním štěstí při studiu! Já začínám až prvního října, ještě si musím udělat rozvrh a už ze všech stran slýchám, jaká to prý bude legrace. (hlavně když spadne systém)(což dělá tak často, že je to skoro pravidlem)(prý) :D
    Vďaka za užitečné rady při koupi notebooku, určitě se jimi případně budu řídit. A jelikož jdeš do Brna, dovolím si varovat tě před jejich nakažlivým přízvukem! Kamarádka (rodná pražačka jako já) se vrátila ze seznamováku a už po pár dnech jí ten přízvuk nalezl do řeči tak, že se furt směju, když mluví (když ono je to tak pěknÉ a vtipnÉ). Tož bacha na šaliny, až budeš přecházet silnici, a hodně zdaru nejen při studiu lidí a bakterií (nebo co se to v té medicíně studuje) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak zatiaľ sa budem držať len kostí a baktérie i ľudí si nechám na neskôr. Ale ďakujem. :)) A tak ja zaťahujem ako pravá východniarka takže iného prízvuku sa asi nebudem musieť obávať. Jedine, že sa počeštím. Už zo mňa dnes vypadlo v obchode že dobrej den. :D

      Odstrániť
  8. Stánky s jedlom choď omrknúť hneď keď dôjdeš v sobotu. Vlastná skúsenosť - oplatí sa, lebo budeš hladovať. (Ako práve teraz ja. :D) Ja som prišla včera večer. Tiež mám privát - a v centre! Awesome! Mala som rovnaký problém s intrákom, tak som s tým "praštila", nech sa idú bodnúť, ja idem na byt! Držím ti silno palce na tej medine, nezabudni sem tam na blogu referovať, som zvedavá. :))

    Inak s rozvrhom si ma prekvapila, že máš teda ten deň voľna. Mne niečo také nehrozí. :D Krásne si to odsedím od pondelka do piatku. Aspoň, že tie predmety sú jeden krajší jak druhý, inak... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak aspoň tie predmety ťa povzbudia. Ja to mám divoké. Od sedem tridsať (ranné vtáča som nikdy nebola a pochybujem, že sa to teraz zmení) do tej 18.00 v pondelok to nie je ľahké. A s jedlom máš úplnú pravdu. Panenka skákavá, ja som v pondelok hladovala... :D Ale už sa chodím najesť do mienz (ako sa spraví genitý plurálu od slova menza?? O.o) takže som to poriešila.

      A máš pravdu, nech si tie internáty vezmú. Ale zase, ak by nebola iná možnosť tak by som sa uspokojila aj s Lomenou, no... pod mostom sa zle učí, veľa áut. :D

      Odstrániť
  9. Keď som dočítala článok, povedala som si, že, chvalabohu, že toto zatiaľ nemusím riešiť :)

    Prajem Ti veľa šťastia. Ty to všetko zvládneš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Fuuh, tak veľa šťastia, teším sa na pripravené články a dúfam, že si nájdeš čas nás aj poinformovať, ako sa ti darí.:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)