17. augusta 2015

Audioknihy, audiotéka + súťaž


Audioknihy už takmer nie sú novinkou. Čítala som o nich na rôznych blogoch, dokonca pomerne dávno, no sama som žiadnu nikdy nevyskúšala, ani neviem prečo. Primárne počúvam hudbu alebo rádio, navyše sa mi páči do poličiek ukladať fyzické knihy. Vlastne som ani nad audioknihami ako takými nikdy neuvažovala, hoci sú na vzostupe nejaký ten piatok.

V poslednom čase som na sebe spozorovala určité zmeny, ktoré sa týkajú čítania - mám rada knihy, rada čítam, to sa nezmenilo - ibaže čím viac mám toho v škole, čím viac skrípt treba prečítať (a to opakovane), tým menej sa mi chce potom pozerať do kníh. Radšej pozerám seriály alebo idem von. Stáva sa to niekedy aj Vám? Tiež by ste si aj niečo prečítali, ale jednoducho sa Vám v danej voľnej chvíli nechce? Možno je tu riešenie - audioknihy.

A aké sú moje očakávania? Sľubujem si od nich moderný spôsob čítania. Ľahko prenosný a všade dostupný formát knihy, pri ktorom môžem relaxovať. Môžem pri ňom šoférovať, cestovať, športovať - jednoducho čokoľvek; a nie som obmedzovaná pri vykonávaní takmer žiadnej činnosti. Nemusím so sebou vláčiť hrubú knihu ani čítačku (niežeby zaberala veľa miesta, ale ak chcem ísť naľahko s minikabelkou, tak mobil je predsa len skladnejší), nebude ma čakať listovanie ani čítanie - iba sa ponorím do hovoreného slova.

Na začiatku prázdnin ma oslovili z audiotéky, či by som mala záujem o spoluprácu. Ja som sa veľmi potešila, lebo väčšinou som to práve ja, kto oslovuje. Poriadne sa ich stránkou a ponukou prelúskala a musím povedať, že som bola milo prekvapená. Ponuka je veľmi široká - od fantasy kníh ako Hry o trónu, Hry o život, Pán prsteňov, Zaklínač či Narnia cez detektívky (od autorov ako Dan Brown, Lars Kepler či Jo Nesbo), klasiku, rozprávky pre deti, osobnostnú a rozvojovú literatúru až po náučnú literatúru a výučbu cudzích jazykov. Nájdete tam naozaj veľa. Knihy sú v slovenčine, češtine a zopár ich je aj v iných jazykoch.

Stránka tiež ponúka mnoho funkcií, ktoré Vám môžu pomôcť rozhodnúť sa pre danú knihu - môžete si vypočuť ukážku, prípadne si stiahnuť určitý počet minút. Presvedčíte sa tak na vlastné uši, či Vám hlas osoby, ktorá knihu načítala yyhovuje a či sa Vám aj samotná kniha pozdáva. Okrem toho, sa na audioteke dá ľahko pohybovať. Je prehľadná, zaradenie kníh do rôznych kategórii uľahčuje pohyb i prezeranie.


A teraz už k súťaži. :) Cenu do súťaže venovala, samozrejme,  audioteka.sk bude to audiokniha podľa výberu víťaza. Vyplňte rafflecopter a zapojte sa!

a Rafflecopter giveaway

Info:
- súťaž trvá do 13.9.2015
- je otvorená pre SK aj CZ čitateľov

1 komentár:

  1. Skvelá súťaž, nikde som podobnú nevidela.
    Veľmi sa mi páči aj tvoj blog, dávam odber :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)