19. mája 2013

Tiffany King: No Attachments

autor: Tiffany King
názov: No Attachments
originálny názov: No Attachments
séria: -
rok vydania: 2013 (A.T. Publishing LLC) SJ/ČJ nedostupné
GoodReads: 3.91 / 872 hodnotení

O autorke
Tiffany King je autorov niekoľkých bestsellerov podľa USA Today. Počas dňa je spisovateľkou a zvyšok času je čítací maniak. Zbožňuje čokoládu, Harryho Pottera, čokoládu, niekoľko TV sérií, čokoládu, svoj iphone a ipad. Žije s manželom a dvoma deťmi. (piatimi, ak počítate aj jej tri mačky) 

Trailer & Obálka 
Veľká škoda, že kniha nemá trailer. Mám také tušenie, že by sa mi páčil. Obálka je však nádherná a práve ona ma priviedla ku knihe, keďže u mňa zohráva veľkú rolu či ma kniha zaujme obalom. (a potom som často sklamaná)

Námet & Fabula
Z anotácie som očakávala úplne niečo iné. Neviem síce, čo presne to bolo, ale asi som neočakávala takýto druh príbehu. Detektív sa zamiluje do ženy, ktorú mal vypátrať. Veľmi romantické. A neokukané. (pre mňa) Ibaže ma zarazilo, ako išlo všetko po masle. Normálne som do polovice knihy myslela, že sa snáď neobjaví nijaký vážnejší zádrhel, ktorý v tej chvíli konečne prišiel na scénu a zaskočil ma, lebo som si ho nepredstavovala v danej podobe.

Príbeh plynul príjemne, bez odbočiek, no občas bol prerušovaný hlbokými zamysleniami hlavnej hrdinky (bez nich by sme sa neobišli). Ako som spomínala ten zádrhel - tak ten sa vyriešil rýchlosťou blesku asi na desiatich stranách, čo ma dosť sklamalo, hoci happy-endy mám naozaj rada. Ibaže tu mi chýbal dôležitý dejový zvrat či možno skôr jeho presvedčivosť. Tónina bola stále rovnaká a kniha ma nepresvedčila.

by doncarlo.deviantart.com
Postavy
Ashton Garrison je hlavnou hrdinkou knihy (prečo jej autorka dala také otrasné meno? vždy ma hneď napadol Ashton Kutcher a znelo to divne v spojitosti s iným chlapom) Začala nový život, ďaleko od svojho starého a má zoznam toho, čo chce stihnúť.

Nathan Lockton je detektív, ktorého sklamala expriateľka a teraz zanevrel na všetky ženy (ako inak, zamiluje sa do Ashton alias Kutcher). Patrí k tomu typu chlapov, ktorý sú v knihách veľmi obľúbený - rozhodný, fešný a inteligentný.

Títo dvaja sa stretnú akurát, keď Ashton hľadá one-night-stand. A teda sa dohodnú na vzťahu: No Attachments. Čo ešte povyvádzajú sa dozviete v knihe.

Štýl & Čítavosť
Už som hovorila, že je to príjemné čítanie. Nič svetoborné, ale nič cez čo by ste sa neprehrýzli. Angličtina je úplne jednoduchá, nájde sa zopár horúcich scén a nejaké vtipné momenty.

Emócie & Romantika
O emóciach veľmi hovoriť nebudem, žiadne extrémne hlboké som nenašla. Niekoľko starých známych: ži akoby to bol tvoj posledný deň a bláblá. Novinky žiadne. Romantiky tam však bolo habadéj. Samé sladké darčeky, prekvapenia, vychádzky.

Dojem & Odporúčania
No Attachments sa mi páčilo. Taká milá chuťovka na upršaný víkend či oddychové poobedie. Ale na Kleypasovú nemá - tú môžem kedykoľvek.

3 hviezdičky

6 komentárov:

  1. Mne to pripomína film s Jen Anistor a Gerardom Butlerom - on ju lovil a boli ex-manželia, nenapadne ma názov, skvelý film 8)
    Kniha má super obálku, ale nič čo by ako námet extra zaujalo...
    Pekná recenzia 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, tá obálka je krásna. Práve kvôli nej som knihu čítala. .D A ten film so nevidela, ale asi viem čo myslíš. ;)

      Odstrániť
  2. Máš pravdu, taky často vybírám knihu podle obálky (a pak si většinou přečtu první a poslední odstavec :D). Tahle ji má pěknou, moooc pěknou. I děj vypadá zajímavě, ale pořád mi tam chybí něco, abych si tu knihu chtěla přečíst.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa snažím odnaučiť od čítania koncov počas čítania knihy, lebo potom ma to občas odradí a dočítať knihu je pre mňa veľmi ťažké. :D

      Odstrániť
  3. Omg, ja že odkiaľ mi je povedomé meno autorky. A ona napísala jednu tú blbosť, čo som minule čítala! :D No po tom Unlikely allies už ani neplánujem nič od nej čítať, ešte by som si mohla zničiť mozgové bunky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa toto pozdávalo, takže som si do to-readu dala aj jej ďalšie dve knihy, ale nič s allienmi. :D

      Odstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)