19. októbra 2013

Liebster Award | alebo 70-krát Simone

Toto momentálne na blogoch frčí. A ja som bola nominovaná hneď niekoľkými zlatými babami, čo ma veľmi potešilo, vôbec som nečakala toľko nominácii. Ďakujem, dievčence. Dúfam, že vám neprekáža, že som všetko dala do jedného článku, ale nebojte sa, na všetky otázky odpoviem. 

Pravidlá:
  • Povedzte o sebe desať vecí.
  • Odpovedzte na desať otázok blogerky, ktorá vas nominovala.
  • Vymyslite desať otázok pre tých, ktorých nominujete.
  • Nominujte blogerov, ktorí majú menej ako dvesto pravidelných sledovateľov.
  • Informujte blogerov o tom, že ste ich nominovali.

10 vecí o Simone
1) očití svedkovia dlho trvali na názore, že som blondína, momentálne ustúpili a prekrstili ma na orieškovú hnedovlásku
2) som nízka, meriam len 164 centimetrov (alebo možno okolo mňa žijú obri, jeden určite)
3) nehrám na žiaden hudobný nástroj a ani som nikdy nehrala
4) milujem čokoládu
5) som perfekcionista
6) tvárim sa, že študujem a raz zachránim svet v bielom plášti
7) milujem zelenú a modrú
8) som ironická, niekedy až príliš
9) som blíženec a dokazuje to moja rozorvaná povaha, netrpezlivosť a nestálosť, takmer nič, čo začnem, nedokončím
10) som veľký spachtoš, dostať ma z postele je neuveriteľný výkon

Za nomináciu ďakujem Lii Crystal



1. Tvoja najhoršia vlastnosť?
Som lenivá. Hrozne. Nikdy sa neviem k ničomu donútiť.

2. Akú vlastnosť na ľuďoch obdivuješ?
Neustálu priateľskosť a dobrú náladu. Taká by som chcela byť, ibaže niekedy ma pochytí sto čertov a vtedy je lepšie oblúkom sa mi vyhnúť. 

3. Máš v obliekaní vlastný štýl alebo nosíš to, čo je v móde, alebo to, čo práve vytiahneš zo skrine?
Veď vieš, to čo vytiahnem zo skrine. 

4. Keby si mala možnosť navrhnuť si a dať si zadarmo ušiť nejaký kúsok, ktorý by to bol?
Šaty. Veľa. 

5. Vysoké alebo nízke topánky?
Čo myslíš? Vysoké, aspoň 7 centimetrov, že bolia nohy nevadí.

6. Koho považuješ za svoj idol alebo s kým by si sa chcela stretnúť?
Haha! Nikoho. Nemám idol, necítim potrebu napodobňovať "celebrity". 

7. V ktorom storočí by si chcela žiť?
Som celkom spokojná, ale rada by som navštívila obdobie Jane Austenovej.

8. Aká je tvoja vysnívaná dovolenka?
Pri mori. Ste to čakali, čo? Figu borovú, pri mori by sa zo mňa stalo opečené čudo s červenou zviekajúcou sa kožou. V skutočnosti nemám žiadnu vysnívanú dovolenku, ale chcela by som navštíviť Francúzsko, Kanadu, Island, Rusko a Japonsko

9. Aké články rada píšeš?
Prevažne recenzie, ale nedávno mi skrsol v hlave nápad na zamyslenie. 

10. Čo ťa okrem blogovania ešte baví?
Čítanie, počúvanie hudby, sledovanie seriálov a písanie.
*****

za nomináciu ďakujem Tempé

Jak si představuješ svůj život za deset let?
Dúfam, že skončím školu, nájdem si vhodného partnera a možno aj nejaké to dieťa by nebolo na škodu. A zamestnanie, nemôžem žiť zo vzduchu.

Jak nejraději trávíš svůj volný čas (pokud nepočítáš čtení)?
Ja teraz nemám veľmi veľa voľného času, ale rada len tak polihujem. Keďže nešportujem, tak táto možnosť odpadá, ale občas mávam štádia, keď si rada večer zacvičím.

Je nějaký sport, který děláš, nebo který by jsi chtěla dělat?
Žiaden aktívne nerobím. Ale veľmi rada plávam a pred dvoma-troma rokmi som zvykla pravidelne korčuľovať na kolieskových korčuliach. A chcela by som šermovať, alebo strieľať z luku alebo chodiť na tanečnú. Samozrejme, začať v mojom veku je už dosť neskoro, najmä keď medzi začiatočníkmi je veková kategória do desať rokov.

Proč jsi se rozhodla blogovat? (Knižně?)
V minulosti som mala viac blogov, ale pri žiadnom som dlho nevydržala. Jednoducho ma to prestalo baviť. Potom som náhodou narazila na niekoľko knižných blogov a tento svet mi učaroval. Píšem o niečom, čo ma baví a dostávam spätnú väzbu, čo je super. Takže som konečne našla to, čo mi sadlo.

Kdybys mohla mít jakékoliv zvíře světa doma, které by to bylo? A proč?
Ja mám svojich kocúrikov a mačičku. Ale ak by som mohla mať akékoľvek, tak by som brala takých troch krásnych tigrov. Vždy ma fascinovali pruhovaní králi džungle, nesmierne samostatné a silné tvory. A možno aj vlka, prečo, to netuším.

Jak by jsi chtěla pojmenovat svoje děti?
Z chlapčenských mien sa mi páči Alexander, Adrian, Marko, Samuel a Sebastián. O dievčenských som veľmi nerozmýšľala, ale celkom sa mi páči Sára, Nina, Katherine.

Co máš na sobě opravdu ráda?
Predstavivosť. Určite neexistuje nič, čo by som si nedokázala vyfantazírovať. Keby som tak tie myšlienky dokázala dať na papier, bola by som ešte spokojnejšia.

Jakou nejlepší a nejhorší knížku jsi v poslední době četla?
Najlepšiu? Uf, ono sa to mení, ale veľmi ma zasiahol Medený jazdec. Na ďalšiu si hneď nespomeniem, ale určite by sa ešte nejaká našla. Najhoršia, hovorím prvé, čo mi prichádza na myseľ: Som bosorka.

Na čem jsi byla naposledy v kině, a jak se ti to líbilo?
Tak to sú dve veci. The Host - film som si zamilovala na prvé pozretie a City of Bones, ktoré ma až tak veľmi neohúrilo, vynímajúc akčné časti. Tie boli unikátne.

Jakou knížku by jsi doporučila všem lidem na světě, že si musí přečíst?
Ehm, ako dlho tu chcete byť? Lebo neexistuje, že to bude len jedna kniha. Ale tak okej, budem sa snažiť byť krátka. Spomínaný Medený jazdec, Medzi odtieňmi sivej, trilógia Príbeh kráľovraha (P. Rothfuss), Čo sa stalo Mare Dyerovej?, Šťastlivec (L. Štobláriková), Ukradnuté sny, Forbidden, You don´t have to say you love me, Pushing the Limits a sériu Hex Hall.

za nominovanie ďakujem Catty

Čo považuješ (zatiaľ) za svoj najväčší úspech v živote?
Moju dnešnú 98,5% písomku z chémie? Ale nie. Ja vlastne ani neviem, nedosiahla som nič svetoborné, čo by niekoho ohúrilo. Nevyhrala som žiadnu svetovo cenenú súťaž, nevydala knihu či album (nechcite ma počuť spievať) ani nenatočila film. Ale snažím sa byť dobrým človekom a myslím, že sa mi to väčšinou darí. A spravila som vodičák, to sa tiež ráta, nie? :)

Čo študuješ, prípadne čo si študovala alebo čo chceš študovať?
Tento rok maturujem z biológie a chémie, čiže moje ďalšie smerovanie, ak Boh dá, bude na fakulte všeobecného lekárstva niektorej univerzity.

Obľúbená rozprávka alebo animovaný film?
Na vlásku. Zbožňujem Lociku a jej dlhé vlasy. Nikdy, nikdy by som si ich nenechala odstrihnúť... No dobre, ten chalan bol zlatučký a umieral a všetko, ale potom by som si ich nechala narásť aj hnedé. Ďalej mám rada Shreka, aj keď si myslím, že tretí a štvrtý nebol až taký dobrý a Dobu ľadovú. Ja padouch je tiež skvelý film a nemôžem vynechať Megamozog (zvláštne, ale väčšinou, keď o tejto rozprávke hovorím, tak jej názov skomolím na medzimozog).

Veríš na také veci ako mágia, predpovedanie budúcnosti, aury a pod.?
Verím, že všetko sa nám raz vráti, ale nemôžem povedať, že by ma mystika, aury, karma a podobné veci zaujímali.

Ktorú krajinu by si chcela navštíviť?
Island, Kanadu, Japonsko, Francúzsko, Rusko sú topky, ale aj Španielsko, Taliansko, Grécko a iné.

Podporuje ťa tvoje blízke okolie v čítaní, obdivujú ťa za to alebo ťa skôr považujú za čudáka/čudáčku?
Rodina si už zvykla, takže to je v pohode. Okolie o tom veľmi nevie, ako teda vedia, že veľa čítam, ale keď sa bavím s ľuďmi, ktorých to nezaujíma, tak len málokedy o knihách. Nemyslím, že by ma považovali za čudáčku, no nedokážu pochopiť, ako sa dokážem prinútiť čítať. 

Máš nejaké domáce zvieratko?
Kocúrikov a mačičku.

Ak by si sa mohla vrátiť v čase, do akého obdobia by si sa išla pozrieť (môže ísť o nejaké storočie, ale aj o nejakú konkrétnu udalosť, na ktorú si zvedavá)?
Do príbehov 

Robíš si v kníhách poznámky (perom, ceruzkou, zvýrazňovačom), podčiarkuješ si časti, ktoré ťa zaujali či si ich vypisuješ?
Nikdy. Neznášam popísané knihy so zahnutými rožkami. A zvýrazňovačom? Preboha, len to nie.

Vlastnosť, ktorú si na sebe najviac ceníš.
Nedokážem sa dlho hnevať a ľahko odpúšťam. Síce si uvedomujem, že to nie je vždy dobré a okolie to zvykne zneužívať, ale nemôžem si pomôcť. Načo si zbytočne kaziť život hádkami a hnevom? Keby som sa mala donekonečna hnevať na každého, kto mi ublížil, tak by to nikam neviedlo. Málokto je dnes ochotný priznať si chybu a ospravedlniť sa.

za nominovanie ďakujem Lyn

1. Čo si vo svojom živote najviac ľutovala?
Na nič konkrétne si nespomeniem, ale niekedy si prajem, aby som bola odvážnejšia a netrápila sa toľko tým, čo si pomyslia ľudia, lebo ma to do istej miery zväzuje. Stane sa, že si prajem, aby som urobila niečo inak, mám pocit, že som nevyužila šancu.

2. Prečo si si založila blog?
Naviedla ma na to kamarátka, istý čas som blogy striedala a nakoniec som zapustila korienky na IB. A prečo? Pretože rada čítam a rada sa dozvedám o dobrých knihách a takisto milujem mnohé skvelé články, ktoré blogeri píšu.

3. Píšeš?
Ehm. (priznať sa, nepriznať?) Áno. Kedysi, keď som bola ešte malý prcek na základnej, tak som tým bola známa aj po celej škole. Na gymku som s tým viac-menej prestala, hoci ma to vždy bavilo. Teraz som začala na niečo pracovať tak intenzívnejšie, ale s mojimi časovými možnosťami nepredpokladám, že to niekedy dokončím. 

4. Ktorá kniha ťa najviac ovplyvnila?
Ani neviem. Mení sa to, ale tak znova ma napadol Medený jazdec. Mne sa tá kniha jednoducho dostala pod kožu. Najmä Tatiana je obdivuhodná postava, jej charakter by som chcela mať.

5. Knižná postava, ktorú najviac neznášaš a prečo?
Tých by bolo. Elena z TVD - lebo sa nevie rozhodnúť. Všetky hrdinky, ktoré sú jej čo i len trošičku podobné a celú knihu sa trápia nad výberom, pričom už od prvej stránky veľmi dobre vedia, koho si vyberú. Ďalej sprosté hrdinky, ako Fern z LoveLies. 

6. Čím chceš byť, keď budeš veľká? (Jahoda v Jogobelle sa nepočíta :D)
Prečo nie? Chceš tým naznačiť, že byť jahôdkou je niečo zlé? Si nejako proti-jahodovo naladená. :D Mimochodom, ja nemám rada jahodový puding ani jogurt ani zmrzlinu. Všetky ostatné výrobky mi chutia. To len tak na okraj. Dúfam, že sa mi podarí stať sa lekárkou. Odbor zatiaľ neviem, nerozmýšľala som nad tým. Najprv sa musím dostať na školu a potom to bude niečo z tohto: urgent, patológia, psychiatria, chirurgia. Pekné možnosti, čo? Stavím sa, že nakoniec skončím niekde úplne inde. 

7. Našla si si v blogosfére nejaké kamarátky, s ktorými si už dlhšie v kontakte? Stretla si sa s nimi?
Nestretla som sa zatiaľ s nikým, ale za kamarátky považujem niektoré z vás. 

8. Akým jedným slovom by si sa opísala?
Jedno slovo nestačí. :D

9. Čo pre teba znamenajú knihy?
Relax, inú dimenziu, kde sa môžem stratiť a prežiť tisícky životov.

za nomináciu ďakujem Slávke

1. Ktorú knihu z knihovne by si nedala za nič na svete?
Tak z mojej knihovničky by som nedala žiadnu. Nevedela by som so rozhodnúť, ak by som mala uchrániť len jednu, netuším, čo by som robila.

2. Ktorej knihy obálka sa ti najviac páči? Ak sa nevieš rozhodnúť za jednu, tak napíš viac.
Ukradnuté sny, You don´t have to say you love me, Vykúpená láska, Chlapec nikto, Pushing the Limits, More klidu, Den co den... a ďalšie. :-)

3. Rozhodla si sa kvôli filmu, ktorý si videla, prečítať knihu?
Tak som sa dostala k Twilightu. Najprv film a potom všetky knihy.

4. V ktorej knihe by si rada vystupovala? A prečo?
Ani neviem. Často si predstavujem samu seba v pozícii tej ktorej hrdinky, ale najčastejšie nad tým premýšľam, ak sa mi nepáči správanie hrdinky a urobila by som niečo inak.

5. Rozmýšľala si niekedy nad prácou spisovateľky?
Fúú, s takouto myšlienkou sa pohrávam, troška píšem, ale zatiaľ nič, čo by som chcela ukázať svetu. Možno raz.

6. Máš radšej knihy zo smutným alebo so šťastným koncom?
Happy-endy to je moje. Neznášam konce, pri ktorých vyroním more sĺz. Ja si koniec vždy tak prepíšem, aby sa páčil mne.

7. Po ktorej knihe teraz najviac túžiš?
Po sérii Medený jazdec. Je to asi to najlepšie, čo som čítala.

8. Ako by si sa charakterizovala?
Samochvála smrdí, ale čo už. Som milá, ochotná, tolerantná, priateľská a rýchlo odpúšťam. Na druhej strane, som aj ironická, miestami cynická, mám rada všetko na svojom mieste, som detailista so sklonmi k pesimizmu, vyznačujem sa aj netrpezlivosťou, nestálosťou a výbušnosťou (na moju obranu, potom aj rýchlo vychladnem a upokojím sa).

9. Čo rada robíš okrem čítania?
Počúvam hudbu a vlastne mi teraz ani na nič ďalšie čas neostáva. Ale rada šoférujem (zatiaľ len auto v autoškole, no onedlho už aj naše).

za nominovanie ďakujem Alice

Jaký je tvůj oblíbený knižní žánr?
Milujem fantasy, young adult, ale nepohrdnem ani inými.

Upřednostňuješ spíše české nebo zahraniční autory?
Určite zahraničných autorov. Slovenských neobchádzam a vlastne práve teraz ani neviem povedať, prečo ich mám radšej.

Kdyby ses mohla setkat s jedním spisovatelem, který by to byl? (Fantazii se meze nakladou, takže to může být člověk už dvě stě let po smrti.)
Hm, asi nikto. Ja netúžim po žiadnom stretnutí. Autori idú akosi mimo mňa, nemám pocit, že by som chcela niektorého z nich spoznať, ešte nikdy som si len tak sama od seba nepomyslela: tak tohto / túto autora / autorku by som chcela stretnúť.

Jak řadíš knihy v knihovničce? (barva, název,...)
Podľa poradia dielov v sérii.

Kolik knih přečteš za měsíc?
Pred začiatkom školského roka, tak okolo 12 a viac, teraz som rada, aj sa číslo pohybuje nad nulou.

Máš radši kladné hrdiny nebo padouchy?
Zlých, zlých a tých najhorších. Z nejakého dôvodu sú mi tieto záporné postavy bližšie. Väčšinou si so sebou nesú životné príbehy, ktoré ma fascinujú. Často sa stávajú mojimi slabosťami pri čítaní. To isté platí aj pre ,,nepodstatné, drobné a vedľajšie" postavy.

Na jakých místech knihy čteš?
Kdekoľvek. Doma na posteli, doma na stoličke, doma na schodoch, v autobuse, škole...

Jaké je tvé nejoblíbenější roční období? A proč?
Leto. Ja som teplomilný človek, neznášam zimu, dážď a sneh.

Jaký typ hrdinek nesnášíš?
Blbé husičky, čo sa nevedia rozhodnúť medzi dvoma (alebo viacerými) chlapmi a celú knihu horekujú, aké to majú nesmierne ťažké.

Co kromě čtení ještě děláš?
Už asi 2x zodpovedné. :)

Kam by si rada vo svojom živote išla?
Tiež už zodpovedané.

MOJE OTÁZKY 
>> budem rada, ak ich vyplníte do komentov a podľa svojej vôle; nechcem nikoho nominovať, lebo viem, že to vypĺňam medzi poslednými a väčšina z Vás už odpovedala, ale rada by som mala odpovede od Catty, Lyn, Natalie Nathaly,  E_V_E, Alexandry G. Hammerlik, Neliss, Tempé, Lie Crystal a  Wanderer
1) Kde chodíš do školy? Čo ťa v nej baví a čo naopak ani nie?
2) Máš nejaké domáce zvieratko alebo len súrodencov?
3) Čo je pre teba najväčší relax?
4) Jedna vec, ktorú neznášaš najviac na svete...
5) Ak by si mala možnosť žiť kdekoľvek, kde by to bolo?
6) Čo sa chystáš v budúcnosti robiť?
7) Prečo si si založila blog?
8) Aké si znamenie? Ovplyvňuje ťa nejako?
9) Obývaš sociálne siete? Berú ťa alebo ani nie?
10) Čo si na svojom živote (sebe samej) najviac vážiš?

Aktuálne zo života Simonne...

Stále dýcham, občas čítam, ale drvivú väčšinu času trávim učením. Poriadne som sa nevyspala ani sa nepamätám a na stole ma čaká hora recenzných výtlačkov, kníh z knižnice a v neposlednom rade aj povinné čítanie.

Najväčšou novinkou je u mňa vodičské oprávnenie, ktoré sa mi podarilo získať na prvý pokus. Som na seba dosť hrdá, pretože taký stressman ako ja si viac ku šťastiu ani nemôže prijať. Mali ste ma vidieť v pondelok ráno, bola som len uzlíček nervov.

Ďalej nás dneska začali strašiť prihláškami na VŠ a podobnými vecami, takže už sa naozaj začnem zaujímať o potencionálnych kandidátov na moju novú školu. Naozaj začnem. Ale až zajtra, alebo pozajtra. Jendoducho skoro. (stavím sa, že o mesiac napíšem to isté, s tým, že som pre istotu ani nezačala)

Tento článok je aj tak dosť dlhý, takže ešte spomeniem, že už mám za sebou fotenie na oznamko a to je tak asi všetko. S trochou šťastia sa onedlho stavím na vašich blogoch a pokukám, čo je kde nové. 

Nakoniec Vám všetkým želám krásny víkend plný oddychu, a ak by ste mali záujem, mrknite sa na BAZÁR KNÍH.



17 komentárov:

  1. Zajímavé odpovědi na všechny otázky. K tvoji výšce - měřím tak nějak stejně (plus mínus centimetr, dlouho jsem nestála u metru, tak všude tvrdím 165 :D) a momentálně si připadám trochu jako Gulliver z Gulliverových cestách - celou střední a základku jsem byla zvyklá na to, že jsem všude vždycky nejmenší, ale teď se na vysoké nejvíc bavím s dvěma slečnami, které jsou ještě menší než já. Připadám si jako obr! :D

    Gratuluji k řidičáku! :) Spousta lidí od nás ze třídy si ho taky dělala ve čtvrťáku já sama bohužel nemám :( Jednak momentálně nemáme auto a jednak můj tata zastává názor, že ženy za volant nepatří a tak mi ho nebude platit :D Ale... přeji ti hoooodně najetých kilometrů a žádné bourání! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si svoju výšku kompenzujem opätkami. Vysokými. V triede sú asi len dve dievčatá nižšie než ja a niekoľko rovnako vysokých. No možno tiež budem mať v budúcnosti nižšie kamarátky.

      Ďakujem. :-) Ja som si vodičák robila práve na ockov podnet. Nebaví ho, že je jediným šoférom v rodine, takže teraz sme v tom dvaja. :-)

      Odstrániť
    2. Já podpatky přímo nesnáším! Neumím na nich chodit, celý taneční jsem prošla v balerinkách a maturiťák rovněž :D

      A ještě přikládám odpovědi :)

      1. Mám za sebou první měsíc v kůži vysokoškoláka - studuji na Univerzitě Palackého v Olomouci, obor Historie. Na škole mě toho zatím moc nebaví :D Všechno je hrozně jiný, hrozně zmatený. Prokousávám se povinnou literaturou, dopisuji první testy a vynechávám první přednášky :D

      2. Jen sourozence - mladší, čtyřletou sestru. Vždycky jsem toužila po psovi, nicméně mám alergii na psí srst. Měla jsem tři křečíky (největší podvod mého života, že jsem měla Karly a Karla IV. my už máma zakázala :D) a jednoho osmáka degu. Největší zlatíčko :D Naštěstí jsem si našla přítele, který má psi dva, tak si to kompenzuji tam :D

      3. Lehnout si do postele a pustit si nový díl nějakého seriálu a přežrat se u toho brambůrky :D

      4. Momentálně? Asi.. éééé, pomocné vědy historické :D

      5. Všude? Asi v Narnii :D

      6. Co se chystám dělat? Asi tak nějak... no, nevím :D V nejbližší době mám jen jeden cíl - dostudovat na bakalářský titul a dostat se na magistra. A dál... Nevím, je to ještě daleko. Doufám.

      7. Začalo to tím, že jsem měla hroznou potřebu ventilovat svoje povídky do světa. Tak jsem psala a stěhovala se a ztrácela staré čtenáře, získavala nové a tak stále dokola a stále dokola. Nakonec se mi stalo, že mi došla chuť na psaní, ale nechtěla jsem se vzdát blogování, tak jsem začala blogovat o knihách. Te%d se však zase vracím ke psaní, tak uvidíme, jak dlouho mi to vydrží :)

      8. Jsem Býk a jsem stejně tak tvrdohlavá :D

      9. Jsem na Facebooku a úspěšně se tam schovávám před světem. Vlastní weheartit a miluju ho nadevše :D

      10. To je těžká otázka, nevím co odpovědět, upřímně. Ale mám na sobě ráda a asi si toho i vážím to, že (nebo si to aspoň myslím a doufám v to) mám dobrý čich na lidi. Zvládám je docela prohlédnout a proto se obkolopuji jen lidma, kterým můžu na 120% věřit :)

      Odstrániť
    3. Do Olomouca sa chystám podať prihlášku aj ja. :) Inak, som si istá, že ti to pôjde, keď sa trošku aklimatizuješ. Neviem si predstaviť, aké to musí byť mať takú maličkú sestričku, ale brala by som (tá moja je už väčšia), minule som v čakárni u doktorky videla takého maličkého chlapčeka, ako pobehoval z jednej strany na druhú a skúšal rozprávať - nehorázne zlatučký bol. A ešte by som chcela povedať, že som rada, že si si založila aj poviedkový blog. Síce som predtým od teba ešte nič nečítala, ale mám z toho dobrý pocit. :)

      PS: Tvoja schopnosť rozpoznávať ľudí by sa mi hodila. Ja nikdy nikoho správne neodhadnem.

      Odstrániť
  2. Gratulujem k vodičáku :)
    Presne, s ľuďmi, ktorí nečítajú knihy sa jednoducho o knihách nesmieš baviť - pravidlo číslo 1000001 :D A pravidlo číslo 1000002: Nikdy nevravieť, že recenzuješ knihy. Mám svoje skúsenosti :DDD

    1) Kde chodíš do školy? Čo ťa v nej baví a čo naopak ani nie?
    Gymnázium. Baví ma dejepis a slovenčina a neznášam fyziku, chémiu a matiku :D
    2) Máš nejaké domáce zvieratko alebo len súrodencov?
    Králika a aj jednu sestru :)
    3) Čo je pre teba najväčší relax?
    Čítanie kníh.
    4) Jedna vec, ktorú neznášaš najviac na svete...
    Bude to klišé, ale najviac neznášam faloš.
    5) Ak by si mala možnosť žiť kdekoľvek, kde by to bolo?
    Londýn alebo Praha :)
    6) Čo sa chystáš v budúcnosti robiť?
    Chcem vyštudovať filozofickú fakultu: Dejepis a slovenčinu a potom sa uvidí :D
    7) Prečo si si založila blog?
    Kamarátka ma do toho postrčila, bez nej by som asi s tým nezačala. Mám rada knihy a tak sa mi zdalo super, že by som na blogu robila to, čo ma baví :)
    8) Aké si znamenie? Ovplyvňuje ťa nejako?
    Býk. Áno, a veľmi. Som veľmi tvrdohlavá a idem si po svojej ceste, aj keď to neskončí vždy najlepšie :D
    9) Obývaš sociálne siete? Berú ťa alebo ani nie?
    Hej, som tam zaregistrovaná aj chodím často na FB, ale iba na to, aby som sa pozrela na novinky a správy. Nie som tam celý deň. Potom by sme sa tam mohli skontaktovať, ak by si chcela. Potom mi, ak tak, napíš na mail :)
    10) Čo si na svojom živote (sebe samej) najviac vážiš?
    Na svojom živote si najviac vážim moju úžasnú rodinu, ktorá ma vždy podporuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Do Londýna by som išla žiť aj ja. Okamžite. Bola som tam pred rokom, len na kratulinký poznávací zájazd (asi šesť dní), ale do toho mesta som sa zamilovala. Nepoznám nikoho, kto má králička, ale myslím, že to musí byť výborný domáci maznáčik - pokojný a nechá sa hladkať koľko budem chcieť, či? :D

      Odstrániť
  3. Že si to ty, tak odpovedám (dodatočne som to našla) a tiež gratulujem k tomu vodičáku.:)

    1) Kde chodíš do školy? Čo ťa v nej baví a čo naopak ani nie?
    Anglické bilingválne gymo, mám rada jazyk, takže mi to vyhovuje, len už niekedy je všetkých testov a učenia priveľa.:D

    2) Máš nejaké domáce zvieratko alebo len súrodencov?
    Súrodencov nemám, za to mám mačku.:D

    3) Čo je pre teba najväčší relax?
    Čítať. Alebo napríklad aj prechádzky.

    4) Jedna vec, ktorú neznášaš najviac na svete...
    Klamstvá. Ale našli by sa aj ďalšie veci.

    5) Ak by si mala možnosť žiť kdekoľvek, kde by to bolo?
    V Narnii? Neviem, ale Narnia znie dobre.:)

    6) Čo sa chystáš v budúcnosti robiť?
    Pracovať, bohužiaľ.:D (Netuším zatiaľ, no rada by som robila niečo s jazykmi.)

    7) Prečo si si založila blog?
    Pretože milujem knihy a rada píšem. To platí o tom najnovšom... Prečo som si kedysi dávno založila prvý blog? To už netuším.:D

    8) Aké si znamenie? Ovplyvňuje ťa nejako?
    Kozorožec a neverím v znamenia, takže neovplyvňuje, ale povedzme, že tvrdohlavá viem byť.:)

    9) Obývaš sociálne siete? Berú ťa alebo ani nie?
    Používam facebook, kvôli ľuďom, ktorí tam sú a ešte goodreads; napríklad taký twitter ma nikdy nebral.

    10) Čo si na svojom živote (sebe samej) najviac vážiš?
    Fuuuuha... Asi to, že som zdravá a aj moji blízki a tých samotných blízkych, mám okolo seba fakt niekoľko úžasných ľudí.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bilingválka. Tak to klobúk dolu. Tiež som ju mala v pláne, ale predstava matiky v angline mi úplne stačila (ani po slovensky poriadne nechápem). Držím palce, nech sa Ti všetky písomky len daria. A twitter ani mňa nezaujal. :)

      Odstrániť
    2. Ver mi, matika je úplne v pohode, lebo je tam minimum slovnej zásoby.:D Ďakujem.:)
      Som rada, že nie som jediná teda.:D

      Odstrániť
  4. Predovšetkým ďakujem za odpovede :)
    Počas čítania tohto článku mi napadlo toľko myšlienok a postrehov, ktoré som chcela zanechať v tom komentári, že kým som došla na koniec, na všetko som zabudla. Vážne. V hlave mi utkvel "medzimozog" namiesto Megamozga...to vieš, štúdium biológie ťa poznačí :D K vodíčáku ti gratuluje, aj k tej písomke z chémie. Viem, aká dokáže byť chémia občas sviňa a pamätám sa ako som sa tešila z testu, ktorý som napísala na výbornú :) Tiež som maturovala z bioly a chémie (ale to už asi vieš), takže ti držím palce a tvoj výber možných povolaní (urgent, patológ, psychiatrička, chirurg) sa mi veľmi páči :) A ďakujem, že si zvedavá aj na moje odpovede, nech sa páči:

    1) Kde chodíš do školy? Čo ťa v nej baví a čo naopak ani nie?
    Chodím externe do 1. ročníka na UKF v Nitre. Doteraz som mala ešte len 3 prednášky z 3 predmetov. Prvá bola Všeobecná chémia, tá ma bavila, taká základné veci z anorganickej chémie, takže nič ťažké. Potom to bol Úvod do geovied, na to som sa veľmi tešila, ale bola to strašná nuda. No a naposledy to bola Anatómia a morfológia rastlín. Tam toto bolo veľmi veľa, takže zatiaľ z toho nemám dobrý dojem, ale možno keď si k tomu doma sadnem a zorientujem sa v tom, tak to bude lepšie.

    2) Máš nejaké domáce zvieratko alebo len súrodencov?
    Mám sestru a máme malého psíka (matka shit-zu, otec neznámej rasy), volá sa Nubi (Nubinko, Nubko, Ťuťu, občas aj Zajačik, Uhorka a milión ďalších prezývok). No pred mesiacom som sa presťahovala, takže zriedkavo vídam sestru aj psíka. Ja to asi dosť odsúdeniahodné, ale viac mi chýba psík. V momentálnom mieste bydliska máme tiež psa, ale ten mi nejako neprirástol k srdcu. Plus sú tu aj tri mačky. Jednu vyslovene neznášam, lebo namyslená, tá druhá ujde, ale najradšej mám tú tretiu, tá je akože moja, ešte je maličká a volá sa Mázli (to je z maďarčiny a ako "šťastie", lebo zo 4 mačiatok prežil len on - je to kocúrik).

    3) Čo je pre teba najväčší relax?
    Sedieť v posteli, oprieť sa o vankúše a čítať. A mám rada relaxačné nedele s priateľom - vstávanie o 10-tej, ďalšie leňošenie, v lete hubárčenie alebo si pozriem futbalový zápas v dedine, potom ďalšie leňošenie, pozeranie filmov a tak :)

    4) Jedna vec, ktorú neznášaš najviac na svete...
    Klebety. Bez debát.

    5) Ak by si mala možnosť žiť kdekoľvek, kde by to bolo?
    Škótsko. Tá krajina ma fascinuje svojou krásou a tým, že je pomerne nedotknutá - myslím oblasti Škótskej vysočiny.

    6) Čo sa chystáš v budúcnosti robiť?
    Vyštudovať aspoň na bakalára, ak sa bude dať aj na magistra a potom pracovať v laboratóriu. Žiť v meste, ale nie v takom obrovskom, najviac sa mi páči niečo také ako Nitra alebo Martin. Samozrejme, chcem mať aj rodinu, deti a pekný malý domček v staromódnom štýle.

    7) Prečo si si založila blog?
    Samozrejme, že kvôli knihám. Ja už blogujem dlho, začínala som knižným blogom, ale to som bola ešte dieťa, potom som mala niekoľko osobných blogoch a nakoniec som zakotvila zase pri knižnom blogu, už to budú 2 roky :) A naozaj mi blog pomáha nielen v tom, že sa môžem s ostatnými podeliť o svoje názory, ale aj mne samej pripomenúť si dojmy z prečítaných kníh.

    8) Aké si znamenie? Ovplyvňuje ťa nejako?
    Strelec. Hm, ani neviem, či ma to ovplyvňuje, lebo horoskopy nesledujem.

    9) Obývaš sociálne siete? Berú ťa alebo ani nie?
    Začínala som na pokeci, potom som prešla aj na FB. Na pokec už roky nechodím (len občas, pozrieť si maily) a na FB ma priatelia uvidia tak raz za 3 mesiace na takých 5 minúť. Absolútne ma tieto veci neberú, ja na internete žijem na blogu a na GR :)

    10) Čo si na svojom živote (sebe samej) najviac vážiš?
    Moju ochotu pomáhať. Začalo sa to nástupom do školy a odvtedy to nepretržite pokračuje. Kakta, prosím, ťa vysvetli mi toto. Katka, prosím, ťa môžem si s tebou dať doučko? Katka, prosím ťa, pomôžeš mi napísať sloh, úvahu, opis? Katka, prosím ťa, preložíš mi toto a hento? Katka, prosím ťa, poradíš mi na písomke? A Katka vysvetlí, doučí, napíše, pomôže, preloží :) A robím to rada, ale nie otrocky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som Ti vďačná za nomináciu a aj za naozaj podrobné odpovede. :) Fakt. Príjemne sa to čítalo.

      Škola je škola, čo Ti budem hovoriť. ;) Ale fakt by som sa netešila na nič spoločné s geo, to ma nikdy nebavilo. :D Anorganická chémia na druhej strane, to už znie lepšie (na zakládnej by som neverila, že čosi takéto vypustím z pusy).

      Juj, mačičky. :)) Ja mám tiež tri. Kita (Christophera, ja viem, to je meno), ktorý je veľmi prítulný a potom také dve mačiatka, ktoré sa k nám dostali náhodou. Jedno sa nechá pohladiť, ale druhé uteká vždy kade ľahšie.

      So sociálnymi sieťami som začínala aj ja na pokeci. Teraz tam mám už len mail, takže naň chodím pravidelne a som aj na FB, ale celý ten ošiaľ a závislactvo ma dosť obišlo. Skočím tam raz denne na 5 a pol sekundy.

      A nakoniec, chcela som napísať, že som taký istý dobrák ako ty, ale to by nebola celkom pravda. Tiež som skener triedy, ak niekto nemal poznámky, tak Sima neoskenuješ mi? Samozrejme, súhlasila som. Raz, dvakrát a potom to už išlo stále ďalej (aj domáce atď.). No musím povedať, že ma to niekedy fakt dosť otravovalo, najmä keď podobné veci chceli odo mňa ľudia, čo sa spoliehali a inak na hodinách na všetko kašlali.

      Odstrániť
    2. Mňa na tých geovedách oslovilo to, že v osnove sa písalo, že tam bude aj o Veľkom tresku niečo a pod. Ale nakoniec z toho nebolo nič a keďže to budem na konci semestra aj tak len ako "absolvovala" prednášajúci sa na to vybodol a venoval sa témam, ktoré si vybrali tí, čo z predmetu majú riadne skúšky.

      Aj tento môj kocúrik bol spočiatku taký, že neznášal, keď sa ho dotýkali. Robila som to tak, že vždy, keď som okolo neho prechádzala, pohladkala som ho a tak si postupe zvykol a už ho môžem aj v rukách držať :)

      5 a pol sekundy :) pol sekunda je asi na odhlásenie, či? :)

      Ono s tou pomocou ostatným je to dosť zložité. Mne sa raz stalo. že počas písomky som radila (ako vždy) a kvôli tomu som si nakoniec takmer nestihla napísať svoj vlastný test. Takže vždy soom potom dbala o to, aby som si spravila najprv svoje veci. A to som pekne vysvetlila aj ostatným, že ja rada pomôžem, ale nech počkajú, kým si napíšem to svoje. A pochopili, takže to potom fungovalo veľmi dobre :)

      Odstrániť
  5. Podobne ako Catty, ale ja som toľko toho chcela napísať do komentáru, ale ako vždy- zabudla som, čo všetko. :D Každopádne som sa poriadne nasmiala. :)

    Moje odpovede:
    1. Gymnázium. Baví- žeby nič? :D Ešte znesiem angličtinu. :)

    2. Nemám nič a som s tám nadmieru spokojná. Teda keď tak rozmýšľam, máme psa, ale ten je taký "všeobecný" nie môj. :D

    3. Zdá sa mi, že v poslednom čase už nič. Ale občas čítanie a vytváranie DIY bižu.

    4. Tak takých by bolo. Veď vieš, že keby som mala všetko vypisovať tak ten komentár nemá konca kraja. Ale môžeme skúsiť- háčkované čižmy, zlé ombré, hlúpe hrdinky v knihách, kapustu,...

    5. Taliansko alebo USA. Zbožnujem tie krajiny.

    6. Študovať a potom prekladať knihy. Ale Boh vie či sa mi to splní.

    7. Lebo si ma k tomu prinútila!!!! :D Ale nie, chcela som nejaký blog s módou, kozmetikou a DIY, a nikde som ho nenašla, tak som si ho založila. Teda konkrétne ty si mi ho založila. Počítačový analfabrt ako ja by to nedokázal. :D

    8. Blíženci. Áno ovplyvňuje- asi som schizofrenik a keď som hladná tak sa mi practe z cesty kade ľahšie. :D

    9. Ani nie. Som iba na FB aj to len keď niečo potrebujem.

    10. Asi to, ako mi je jedno čo si o mne myslia ostatní. Veď prečo by ma to malo trápiť? Žijem tak, aby som bola šťastá ja a nie ostatní. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. "Všeobecný" pes!!! :D :D LOL. Si zabila. ;)

      A ja som ťa nenútila, vedela som, že potrebuješ iba trošku postrčiť. A vidíš, teraz Ťa to strašne baví. Čo by si bezo mňa robila?

      Tak tú vlastnosť na tebe aj ja obdivujem. Ja sa furt strachujem o názory iných.

      Odstrániť
  6. Ty si tých nominácii ale malo. Ani by sa mi to nechcelo písať :D
    Nemám nič proti jahodám a na lekárku by som si asi netrúfala :D Ale určite držím palce :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. 1) Kde chodíš do školy? Čo ťa v nej baví a čo naopak ani nie? - Ekonomická univerzita v BA s pobočkou v mojom meste, nemám to tam rada, vkuse je mi tam zima, učivo ma nebaví a teším sa akurát na kamarátky v triede. Už by som mala teraz končiť Bc. ale som už 3. týždeň v nemocnici, takže bohvie čo ešte bude.
    2) Máš nejaké domáce zvieratko alebo len súrodencov? - 8D 8D 8D to si vystihla, mám 9 ročnú sestru, ktorá je ako 100 čertov, úplne iná ako ja, ale položila by som za ňu život 8) Ešte máme 6 ročného maltézáka, psíka Maxa, ktorý je tiež riadny nezbedník, no niekedy dokáže prespať celý deň a ešte aj chrápe! A máme ešte 2 rybky a slimáka, ktorý pricestoval náhodou 8D a v záhrade u babky 2 mačičky.
    3) Čo je pre teba najväčší relax? - knihy, filmy a seriály a jedlo! 8P
    4) Jedna vec, ktorú neznášaš najviac na svete... - Ak ma ide niekto presviedčať o svojom názore na vec, na ktorú ja už názor mám. Napr. bratranec ma vkuse presviedča, že ak budem myslieť na veci pozitívne a že všetko bude tak, ako ja chcem, tak sa to splní. Nenávidím to, lezie mi to krkom, ja som skôr pesimista, budem myslieť pozitívne, ak sa mi niečo pozitívne stane. Takisto Boh, ja na to mám svoj názor a nepôjdem do kostola na Vianoce, pretože sa to podľa babky patrí, proste na neho už neverím.
    5) Ak by si mala možnosť žiť kdekoľvek, kde by to bolo? - Chcem žiť v mojom rodnom meste, tu sa vydať, mať deti a dobrú prácu a byť blízko rodiny. Poprípade nejaké blízke okolie. No velmi rada cestujem na dovolenky všade možne, chcela by som vidieť všetko 8)
    6) Čo sa chystáš v budúcnosti robiť? - Netuším u akej roboty vykotvím 8D
    7) Prečo si si založila blog? - Videla som ostatné, mám rada knihy a chcela som nejaký archív mojich názorov. Môj predchádzajúci osobný blog ma prestal baviť.
    8) Aké si znamenie? Ovplyvňuje ťa nejako? - Som vodnár, milujem svoje znamenie, niečo na mňa sedí, niečo nie, nenávidím, keď je niekto narodený v ten istý deň ako ja 8D Horoskopy nesledujem a neriadim sa podľa nich.
    9) Obývaš sociálne siete? Berú ťa alebo ani nie? - Mám rada FB kvôli kontaktom s priatelmi, azet kvôli mailom a GR kvôli zoznamom s knihami.
    10) Čo si na svojom živote (sebe samej) najviac vážiš? - Asi že rada pomôžem každému, že som detailistka a že viem dobre slohy a gramatiku 8D


    Tigre úplne zbožňujem 8P ale doma by som mať nechcela, je s tým veľa práce a veľké sú nebezpečné, ale sú to úžasné zvieratá 8)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)