31. decembra 2013

2013 | My Year In Books

2013 | Books in Numbers

Prečítala som:
150 kníh
45 072 strán

5-hviezdičkových kníh bolo: 15
4-hviezdičkových kníh bolo: 49
3-hviezdičkových kníh bolo: 44
2-hviezdičkových kníh bolo: 28
 1 -hviezdičkových kníh bolo: 13
a jedna bez hodnotenia

2013 | That was EPIC...
(v náhodnom poradí)


Sarra Manning: You Don't Have to Say You Love Me - Perfektná kniha, jediné, čo môžem robiť je vrelo ju odporúčať úplne každému. Zamilovala som si ju po niekoľkých riadkoch a stále sa k nej rada vrátim.  |Tabitha Suzuma: Forbidden - Toto je jedna veľká emocionálna jazda, zhltla som ju za minútku. Kontroverzná téma, brilantný štýl | Jeaniene Frost: Na půl cesty do hrobu - Bones. Čítajte. | Erica Lorraine Scheidt: Uses for Boys - Nepatrí medzi tradičné knihy, písaná svojským štýlom, ale hlbšia než bežné contemporary. | Paullina Simons: Medený jazdec - Ešte ste to nečítali? Tak to mi ani nehovorte, nečítajte ani tento článok, ale marš si to zohnať!! | Wynne Channing: What Kills Me - Dynamická upírina, snáď aj pokračovanie bude dobré. (Nepredpokladám). | Lauren Oliver: Delírium - Láska ako choroba, výborná dystópia, len škoda, že pokračovania nesplnili očakávania. | Cat Clarke: Undone - Moja prvá kniha od Cat, zaujímavý námet, dychberúci koniec. | Patrick Rothfuss: Strach múdreho muža - Overená kvalita, už len dostať do rúk posledný diel. | Michelle Hodkin: Čo sa stalo Mare Dyerovej? - Brutálne divná kniha s dávkou tajomnosti. | Deborah Harkness: Tieň noci - Chuťovka pre milovníkov upírov, čarodejníc a histórie. | Josie Bloss: Faking Faith - Problémy tínedžerky tak trochu inak. | Ruta Sepetys: Medzi odtieňmi sivej - Neskutočná kniha, čosi ako Medený jazdec. (Hey vy. Áno, vy, čo ste to nečítali. Neporadila som vám náhodou intenzívne tú knihu znáňať?) | Jamie McGuire: Krásna Katastrofa - Výborná oddychovka. 

2013 | That was EPIC FAIL...
(v náhodnom poradí)


K. A. Linde: Avoiding Commitmnent - Čo tam hlavná hrdinka stvárala, to svet nevidel. | Vita Jamborová: Som Bosorka - V skutočnosti sa mi to od začiatku páčilo, ale za poloviciou to šlo z kopca. Smutnou pravdou je, že táto kniha ma inšpirovala k poličke Epic Fail. | Adele Parks: Love Lies - Ak by som Fern, hlavnú hrdinku, niekedy stretla, nemyslím si, že by to s ňou skončilo dobre. | Katarína Revická: Vlci z Aljašky - Plytkosť hrdinky a absurdita deja nezaujme. | Bram Stoker: Dracula - Nech mi nikto nehovorí o klasike. Toto bola jedna veľká nočná mora... pri ktorej som skoro zaspala. | S.C. Stephens: Thoughtless - Najhorší trojuholník, o akom som kedy čítala. Najhorší.  

2013 | Incredible Books & Simone

IB
mal jeden rok
získal nové spolupráce, za ktoré som veľmi vďačná


Simone
začala chodiť do maturitného ročníka,
vybrala si svoje budúce povolanie,
prežila stužkovú,
spoznala nových ľudí,
takmer vycestovala do Paríža,
získala oprávnenie viesť automobil

A kým zazvoní zvonec a roku 2013 bude koniec...
sa chcem poďakovať stálym čitateľom blogu. Všetkých Vás mám veľmi rada (aj nových mám rada, nebojte sa, len vás ešte veľmi nepoznám). Osobitne chcem ďakujem blogerkám, ktoré považujem za svoje kamarátky a to menovite najmä:

(v náhodnom poradí)
Lii Crystal (navštív ju)
Natalie Nathaly (navštív ju)
Wanderer (navštív ju)
Lyn von Nightlight (navštív ju)
 Alexandra G. Hammerlik (navštív ju)

Ďakujem za komentáre, za názory, za vaše články, kde sa vždy dozviem niečo nové.
Meeting you, that was EPIC... ;)

A všetkým Vám želám len to najlepšie do celého roka 2014...

11 komentárov:

  1. Krásne jednoduchý, stručný, výstižný a zaujímavý súhrn.^^ A ehm, na moju obranu, ešte som tu, lebo Medeného jazdca mi ktosi vyfúkol z knižnice, ale ja tej knihe dám druhú šancu a tentoraz ju prečítam, sľubujem!:D
    Dracula aj mňa celkom nudil. -_- :D
    Aaaa ďakujem krásne za spomenutie, tiež ťa (a tvoj blog) mám fakt rada.:))
    Btw aké povolanie si si zvolila, ak sa môžem opýtať?:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak nabudúce si ho už nenechaj vyfúknuť. To je must-read. :)

      A vybrala som si medicínu, inak by som Vás všetkých stále neotravovala v updatoch s chémiou. ;-)

      Odstrániť
    2. Pokúsim sa.:D

      Ach vlastne... nespojila som si to, sorry.:D Aj keď naša profesorka chémie je presvedčená, že chémia je veľmi využiteľná už ani neviem v čom to.:D

      Odstrániť
  2. Skvelý článok. Wow, 150 kníh za rok, tak to už je niečo. Krásna katastrofa a Na pol cesty do hrobu boli aj pre mňa top. Pri tom popise- Bones. Čítajte.- si zabila. :D A Dracula bol naozaj prepadák.
    Ďakujem za spomenutie, vieš, že ja ťa mám takisto rada. :)
    Prajem ti krásny a hlavne pokojný Nový Rok, nech už máme maturitu za sebou. :)
    fashionhappenss.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na maturite fakt budeme potrebovať pomoc z hora. :-) :D A sa netvár, že si prečítala menej než ja. :D

      Odstrániť
  3. Zaujímavé zhrnutie. Ja sa na článok tohto charakteru chystám už od včera, no nejako som lenivá :D Asi sa s tým už nebudem trápiť :DD

    P.S. Aj ja ťa považujem za kamarátku ♥

    Všetko dobré v novom roku, Simi.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. úspešne sa mi podarilo vyhnúť všetkým knihám z tvojej kategórie EPIC FAIL a z kategórie EPIC som mala možnosť prečítať si niektoré (Mara Dyerová, Medený jazdec, Medzi odtieňmi sivej, Delírium) a tie naozaj právom patria tam, kam si ich zaradila :)

    Maturiru zvládneš a to nie sú len slová do vetra. Zvládli ju takí, čo sa na ňu absolútne nepripravovali, takže ty ju musíš zvládnuť ľavou zadnou. K vodičáku ti gratulujem. A ináč rada jazdíš na aute? Lebo akože ja mám vodičák aj som sa tešila, keď som ho robila, no nejako to nadšenie opadlo a jazdenie vyslovene neznášam :)
    Ďakujem za poctu byť medzi blogerkami-kamarátkami, je to vzájomné a už od začiatku môjho/tvojho blogovania si mi veľmi sympatická - aj ako blogerka píšuca recenzie, aj ako osoba (dokonca máš rada aj prírodné vedy, takže keď nastúpiš na VŠ, môžeme sa deliť aj o vedomosti :D).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V autoškole som jazdenie milovala, aj hneď po nej - chodila som na aute dosť často a musím povedať, že je to pre mňa takmer relax. Asi po mesiaci a pol som išla na aute včera a mala som trošku trému, no po chvíli to bolo ok. Hej, môžem vyhlásiť, že hazdím rada. :)

      Odstrániť
  5. Na půl cesty do hrobu je úžasnééé! 8P

    Jeeej, ďakujem, pre mňa znamenáš to isté, zbožňujem ťa! 8_)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To Delirium a Maru Dyerovou si musím koupit. Jsou na mém seznamu a jen čekají, až bude výplata :D Všichni to tak chválí :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že komentuješ. Ak by to bolo možné, prosím nekomentuj ako Anonym, lebo potom sa medzi komentármi strácam. :)